Select Page

Donada la bona acollida que l’any passat va tenir el cicle de Conferències sobre Alimentació i Sostenibilitat, la regidoria de Medi Ambient ha organitzat un segon cicle que donarà inici el divendres 26 de gener a les 20.00 h a la casa de Cultura, amb l’oli com a protagonista. Així ho han donat a conéixer l’edil d’àrea, Bea Nomdedéu i els col·laboradors en la iniciativa, la nutricionista-dietista Anna Zaragoza i l’historiador alteà Juanvi Martín.

Deu xerrades seran les que conformen aquest 2n cicle sobre Alimentació i Sostenibilitat que tindran lloc cada últim divendres de més, de gener a juny i de setembre a desembre, ha explicat l’edil de Medi Ambient, que ha comentat que “aquestes conferències formen part de l’estratègia fonamental de la regidoria de Medi Ambient i Agricultura que persegueix l’objectiu de millorar la qualitat de vida anant de la mà de la millora del nostre entorn”.

“Posem el focus d’atenció de la formació conscient de la ciutadania; Parlem sense pèls a la llengua de la indústria alimentària; recuperem la nostra herència mediterrània i l’acompanyem de la imprescindible necessitat de canviar a un sistema sostenible”. Ha apuntat Nomdedeu sobre les característiques i fonaments de dur a terme aquests cicles de conferències.
Bea Nomdedeu ha conclòs expressant satisfacció per l’èxit de la primera temporada. Una bona acollida que ha generat una demanda per part dels usuaris que ha desembocat en la programació d’un segon cicle de conferències sobre Alimentació i Sostenibilitat.

Per la seua banda, Anna Zaragoza, nutricionista, dietista i conferenciant en el cicle ha revelat que “com a novetat en aquesta segona edició hi haurà una aplicació pràctica de tot allò que expliquem en les sessions teòriques”.
“Alimentació i salut estan molt lligades amb la cuina, sobretot la nostra cuina mediterrània. Llavors, algunes de les sessions seran pràctiques. Sortirem de l’aula teòrica i intentarem conscienciar la gent que podem menjar de manera saludable i sobretot relacionar-lo amb els nostres plats típics”; ha puntualitzat Ana Zaragoza.

Finalment, Juanvi Martín ha incidit en la primera de les conferències que tindrà lloc el divendres que ve a partir de les 20.00 h a la Casa de Cultura i que va consistir en un tast d’olis. “Amb el propòsit d’establir una aplicació pràctica i gràcies a les jornades que es van dur a terme amb la Cooperativa Agrícola d’Altea sobre l’oli, ara ha arribat el moment de relacionar-ho tot i aquesta primera sessió versarà sobre les qualitats de l’oli, com fer un oli de bones propietats i sobretot quina ha estat aquest any la producció i el trull de la nostra cooperativa”; ha detallat Martín, que ha avançat també el contingut de la segona sessió en què es parlarà dels salaons tradicionals de la zona, les seues propietats i com s’elaboren.

Pin It on Pinterest