Select Page

El Consell ha establert el calendari de reunions per al 2018 i pretén ser més representatiu.

El Consell d’Urbanisme es va reunir aquesta setmana amb diverses qüestions sobre la taula entre les quals destacaven les novetats en el projecte de regeneració del front litoral.

Com recordaran, el Ministeri de Medi Ambient -que ha d’intervindre en la part marítima- i l’Ajuntament -que ho ha de fer en la terrestre- van acordar en l’última reunió mantinguda a Madrid treballar en paral·lel en ambdós projectes per tal d’abaratir costos i evitar molèsties.

Per eixe motiu, explicava la responsable d’Urbanisme, “hem hagut d’accelerar els processos pel que fa a la licitació de la redacció del projecte de remodelació del Passeig que, per complir amb el calendari acordat amb el Ministeri, hauria d’estar acabat sobre el mes d’abril”. Tot i això, des del govern municipal s’han compromés a realitzar alguna jornada per tal que es puguen aportar idees “ja que les noves exigències per poder començar l’obra a finals del 2018 trastoquen les propostes de participació que teníem”.

El fet que les obres impliquen l’eliminació de l’aparcament en superfície, exigència irrenunciable per guanyar esta nova platja i recuperar l’ús de la primera línia per a les persones i els usos públics, és el punt que més debat va suscitar entre els assistents al Consell. Per això, des del govern local es va explicar que s’està treballant en dos línies que complementen esta mesura.

D’una banda s’avançarà en adequar aparcaments en la segona línia d’acord amb el que apunta el document de l’Estratègia per a la Regeneració de la Façana Marítima +Altea -susceptible d’introduir noves alternatives sempre que resulten útils i viables. De l’altra, s’aporta l’estudi de viabilitat d’un aparcament subterrani en la zona compresa entre el C/ La Roda i el Port, alternativa que s’ha demostrat molt més avantatjosa que la que algunes veus continuen plantejant en el mateix “Xarco”, tant pel nombre de places com per la viabilitat del projecte”.

En este sentit, tant Orozco com Llinares senyalaven que en els projectes anteriors de remodelació de la façana litoral s’actuava sobre esta zona però l’aparcament subterrani només apareixia com una referència, no com a part del projecte. Això vol dir que s’hauria ampliat la zona de passeig en superfície i s’hauria posposat la construcció de l’aparcament, la qual cosa hauria disparat el cost i hauria provocat unes molèsties inassumibles. Des del punt de vista tècnic i de la lògica, expliquen “la conveniència d’executar una obra subterrània sota una superfície acabada de construir és absolutament qüestionable”.

D’altra banda, la responsable d’Urbanisme va donar a conèixer els avanços que s’estan realitzant des del departament per tal de delimitar una àrea de regeneració i renovació urbana (ARRU) de la qual es puguen beneficiar tant les comunitats de propietaris com la resta de la ciutadania a través de les inversions en espais púbics.

A més, va exposar als assistents la necessitat de renovar algunes vocalies i la seua intenció d’obrir el Consell per obtindre la màxima representació i participació possibles. Per últim, Orozco va acceptar el suggeriment de tancar un calendari per a l’any vinent de manera que siga més fàcil organitzar les reunions. Així, les sessions s’han marcat el penúltim dilluns dels mesos parells, sent la primera el 19 de febrer.

Pin It on Pinterest