Select Page

Aquesta setana l’Aula de Cuina Municipal obria les seues portes als alumnes de l’assignatura de grec de l’IES Bellaguarda que han elaborat plats típics de l’antiga Grècia, dins d’una activitat de la professora d’aquesta especialitat, Gadea Reis, perquè coneguen i s’endinsen en la cultura de l’època, en aquest cas, a través de la cuina.

El propi alumnat ha sigut l’encarregat d’elaborar plats com “melanokedes”, les típiques albóndigues de carn “keftedes”, “kudoranita”, el conegut pastís de nous i mel “baklava”, “tiropita” pasta de tall emplenada típica en les celebracions, la popular salsa de cogombre i iogurt grec “tzasiki” igual que “melitsonasalata” que és la tradicional amanida d’albergínies i formatge feta, a més de cuinar el pastís d’espinacs i formatge feta “sparakopita”.

L’edil d’Educació, Vicenta Pérez, qui ha visitat a l’alumnat en l’aula de Cuina afirmava que activitats com aquesta són més que positives no tan sols pel valor cultural i social que implica el conèixer altres cultures i èpoques, sinó perquè han sigut els propis alumnes els qui s’han encarregat de realitzar la recerca de la gastronomia en l’antiga Grècia, de comprar els ingredients i d’elaborar els plats de la forma més aproximada possible a com es feia en l’època, sempre supervisats i coordinats per la professora Gadea Reis, a qui Vicenta Pérez vol agrair la seua iniciativa, de la qual la pròpia edil ha destacat, que li sembla un magnífica forma d’aprendre pel que des del primer moment va posar a la seua disposició l’Aula de Cuina Municipal.

Vicenta Pérez ha volgut destacar que és tota una satisfacció poder fer ús amb activitats tan educatives i variades com aquesta, donat que eixa era la pretensió de l’Aula de cuina. A més ha afirmat sentir-se molt satisfeta també per l’acceptació dels diferents cursos que es realitzen amb gran èxit i recordava que ara mateixa hi ha programats cursos per a adults i per a menors de dolços nadalencs on encara hi ha disponibilitat de places.

Pin It on Pinterest