Select Page

L’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Lliria, sota la batuta de Javier Enguídanos, es va alçar amb un primer premi i amb l’Esment d’Honor i Trofeu Societat Filharmònica Alteanense, després d’aconseguir 565 punts en el 44º Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila d’Altea”.

Els valencians no ho van tenir fàcil, ja que les altres dues bandes a concurs també van obtenir sengles primers premis pel seu participació en el certamen alteà. L’Associació Musical Ciutat de Benicarlo va obtenir 541,5 punts, mentre que la Unió Musical de Valladares va obtenir 513 punts. A més el premi al millor solista va ser per a Rubén de la Rosa de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló.

Les tres bandes participants van haver d’interpretar, com a obra obligada per a aquesta edició, “400” d’Andrés Valero-Castells que va tenir l’encàrrec de compondre una obra que commemorava els 400 anys de la Carta de poblament d’Altea en 1617. Una obra, que segons el seu autor, “sintetitzava en 400 segons la història d’Altea, a través de diferents passatges musicals”.

Aquest any, com a novetat, l’organització va donar a conéixer durant el lliurament de premis el nom del compositor de l’obra obligada en 2018, distinció que va recaure en Carlos Pellicer. Un fet que suposa un compromís clar amb la continuïtat del Certamen d’Altea.

La presència institucional, en l’acte de lliurament de premis, va estar encapçalada per l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares; l’edil de Cultura, Diego Martínez; el Vicepresident de la FSMCV, Remigi Morant; i el President de la SFA, Juan Tomás Laviós. Per a l’Alcalde d’Altea, un any més l’organització del Certamen ha realitzat un gran treball. Per a Jaume Llinares seria molt complicat organitzar un esdeveniment de tanta qualitat com és el Certamen, “si no fora per la gran quantitat de persones que col·laboren en la seua posada en marxa. No té preu i seria impagable si no fos així”.

Gran difusió del certamen a través de la xarxa

En amb prou feines tres dies des de la seua emissió en directe, el vídeo sencer de tot el Certamen està prop d’aconseguir les 6000 reproduccions, al canal de youtube de l’Ajuntament d’Altea. En una mica més de sis hores es pot tornar a gaudir de l’esdeveniment musical, amb la participació de les tres bandes a concurs i el fermall final de la Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense.

A més, l’emissora municipal Ràdio Altea va realitzar una programació especial des del mateix matí del dissabte amb diferents protagonistes, que van ser passant pels seus micròfons durant tota la jornada. L’espai que va estar conduït per Joan Borja i Paqui Cano, va explicar entre unes altres, amb diverses entrevistes a representants de totes les bandes a concurs.

Pin It on Pinterest