Select Page

Igualtat, Educació i “Mujeres con Voz” presenten les activitats organitzades per conscienciar la ciutadania sobre el gran problema de la violència de gènere “Ni colps que dolguen ni paraules que ferisquen”

L’edil d’Igualtat i Educació alteana, Vicenta Pérez i la presidenta de l’associació comarcal de Dones contra la Violència de Gènere, “Mujeres con Voz”, Margarita Luján, han donat a conèixer les activitats que es duran a terme amb motiu del 25 de novembre, dia Mundial contra la Violència de Gènere, a Altea i Comarca amb una gran marxa que tindrà lloc a Benidorm el mateix dia 25.

Vicenta Pérez ha reiterat la necessitat que la societat es conscienciï sobre la xacra que suposa la violència de gènere actualment; “La societat ha d’aprendre a respectar els altres, ha d’aprendre a que la igualtat s’ha de donar des del si mateix de la persona”.

La responsable municipal d’Igualtat ha explicat que “per recordar aquesta data tan important de lluita contra la violència de gènere s’han programat una xerrades en els dos instituts d’Altea. Xerrades experiencials perquè pensem que és la millor manera que els joves, xics i xiques, que estan entrant en edats adultes detectin l’inici d’una actitud que pot convertir-se en una cosa molt dolorosa i que després pot arribar a les notícies parlant ja de víctimes assassinades”. “Coses petites que es detecten a l’inici poden paralitzar una mica el que puga devenir en més gran i per això volem realitzar aquestes xarrades als instituts”, ha afegit Vicenta Pérez.

A més es durà a terme un col·loqui-berenar a les 17: 00h al Centre Social el dimarts 21 de novembre, titulat “vivències d’una dona maltractada”. Activitat duta a terme per l’associació Dones amb Veu, en la qual diferents dones explicaran la seva pròpia experiència.

Aquest mateix dia, a les 19: 00h, Jesús Herranz Bellido impartirà la conferència “avui parlem de la violència de gènere en població adolescent i jove”. Xerrada organitzada amb la col·laboració de la Diputació Provincial d’Alacant.

I pel que fa a l’acte comarcal al qual Altea es suma és la marxa que es realitzarà a Benidorm el mateix dia 25. Segons els detalls aportats per Vicenta Pérez, “l’Ajuntament posarà a disposició dels que vulguin assistir un autobús que sortirà a les 9:15 de la Plaça del Esports i una camiseta per participar, però per al qual cal inscriure al Centre Social amb l’objectiu que ningú que vulgui anar es quedi sense poder fer-ho per falta de transport “.

L’edil d’Igualtat i Educació ha agraït a “Mujeres con Voz” la seva tasca i suport que l’entitat presta a les dones que pateixen la violència de gènere.

Per la seva banda, Margarita Luján ha descrit les funcions que exerceix l’associació; “Som una associació comarcal que ofereix suport psicològic, assessorament legal, ajudem a la part administrativa, acompanyem a la dona on sigui necessari. Estem per ajudar les dones víctimes de violència de gènere i és important que se sàpiga que existim, que podem anar a qualsevol hora i a qualsevol lloc quan ens truqueu “.

Luján ha facilitat el telèfon de l’associació que és el 685.894.546 i ha animat a les dones amb problemes de violència de gènere a què cridin a l’associació.

“Cal dir les coses com són i com han succeït. Tothom ha de saber el que es pateix quan una dona és víctima de violència de gènere i això és del que es va a parlar en les xerrades que anem a impartir. Això cal aturar-lo, el que no pot ser és que hi hagi tantes morts “; ha declarat Luján.

Finalment, Vicenta Pérez i Margarita Luján han animat a la població, tant als homes com a les dones, a assistir a les activitats organitzades per commemorar el Dia de la lluita contra la Violència de Gènere.

Pin It on Pinterest