Select Page

La iniciativa “Art i Salut” exposa 10 obres en els centres de salut comarcals

La Regidoria de Cultura, dirigida per Aurora Serrat, i la Comissió de Violència de Gènere del Departament de Salut de Marina Baixa, representat per la doctora Mari Cruz Blázquez i la infermera Bea Jover han inaugurat en el Centre de Salut d’Altea la campanya “Art i Salut”, acompanyats de José Luís León, edil d’Igualtat, sanitaris i artistes participants.

“Aquesta proposta ve de la mà de la Comissió de Violència de gènere del Departament de Salut de Marina Baixa, on nosaltres ens involucrem des del primer moment, contactant amb artistes de la localitat i de la zona per a fer-la realitat” ha explicat l’edil de Cultura, Aurora Serrat. Qui assenyalava que “conjuminar cultura, art i salut és un exemple molt enriquidor per a visibilitzar aquesta xacra social de la violència cap a la dona”

Per part seua, la doctora Mari Cruz Blázquez ha explicat que “aquesta campanya ha sorgit per a unir els conceptes d’art i sanitat amb l’objectiu de lluitar contra la violència de gènere, continuar visibilitzant aquest dia i recordar que tots som imprescindibles, en el nostre cas, des de l’entorn sociosanitari continuarem lluitant per la detecció, abordatge i erradicació de la Violència de gènere”.

Una iniciativa que recorda la necessitat de llibertat i igualtat d’amb obres d’art sota el concepte de “Els balconades d’Altea”. Les obres estaran exposades en 10 centres de salut de la comarca, i en unes setmanes, estaran totes a l’hospital de la Marina Baixa, on els usuaris votaran per la seua favorita. La guanyadora serà el cartell de la campanya “Art i Salut” de l’edició 2023.

L’obra que es troba en l’ambulatori alteà, és de l’artista Anne Lise Johannessen, i volia mostrar la importància de donar veu al maltractament i mai silenciar-lo amb la seua pintura. L’artista, Rina Casteluchi, també ha assistit a la inauguració d’Altea i explica la seua obra situada en el Centre de Salut de Callosa d’en Sarrià: “la meua balconada és un colom que trenca les cadenes per a eixir de la presó, perquè aquesta violència és la presó dins de la llar”. Per part seua, l’artista Sibylle Shorlemmer ha presentat la seua obra exposada a l’Alfàs del Pi: “he volgut transmetre amb la meua fotografia la llibertat de la dona, en la meua imatge és un grup de dansa alemany pujades en un pal, elles ballen damunt d’ell com un símbol de llibertat.

L’edil Serrat ha finalitzat: “estem molt contents de participar en incitatives tan necessàries com aquesta, que participen artistes de tota la comarca és un plaer, i així mostrar que la lluita és de tots i per a tots en les teles de diferents tècniques artístiques com a pintures o fotografies amb missatges reivindicatius sobre la violència cap a la dona”.

En relació dels i les artistes participants i on poden trobar les seues obres:

  • Graham Maiden, Centre de Salut Cala de Benidorm.
  • Bippan Norberg, Centre de Salut La Nucia.
  • Sibylle Shorlemmer, Centre de Salut l’Alfàs del Pi.
  • Pepa Alvado Miralles, Centre de Salut Tomas Ortuño.
  • Manolo Puig Navaro, Centre de Salut La Vila.
  • Rina Casteluchi, Centre de Salut Callosa d’en Sarrià.
  • Carmen Martín, Centre d’Especialitats Foietes.
  • Yolanda D’Aguilar Calero, Hospital Comarcal Marina Baixa.
  • Pilar Rufas, Hospital Comarcal Marina Baixa.

Pin It on Pinterest