Select Page

El 2 de novembre començarà, a la Casa de Cultura a les 20: 00h, el segon Cicle de conferències al voltant del 400 aniversari de la Carta Pobla d’Altea. La primera conferència titulada “Les famílies alteanes del s. XVII a través dels arxius parroquials. Presència mallorquina” serà a càrrec de Jacinto Molina i Ripoll del Centre d’Estudis de Repoblació Mallorquina al Regne de València, S.XVII.

“Sabíem que a la primera tanda de conferències, que es va fer abans de l’estiu, ja es cobria gran part la història alteana i ara amb aquest segon cicle el que pretenem ampliar aquesta informació parlant d’èpoques diferents de les que tenim vestigis com és la Pre -història amb les pintures rupestres que tenim a la serra; dels Ibers i l’Estela Funerària que s’exposa a la Casa de Cultura; de l’època en què es va fer la Carta Pobla; dels aspectes peculiars de la parla alteana i també dels cognoms alteans del segle XVII a la primera de les conferències. “Ha explicat l’edil del Cultura, Diego Zaragozí, que ha convidat a l’assistència a aquestes xerrades gratuïtes.

Respecte a la primera de les conferències, impartida per Jacinto Molines i Ripoll, titulada “els families alteanes del S. XVII a través dels Arxius parroquials”, el responsable municipal de Cultura ha comentat que “Jacinto Molines és un Sr. de Tàrbena que ha passat part de la seua vida a Altea la Vella i que a través de les seues investigacions sobre els cognoms del seu municipi va ser lligant cognoms a altres parròquies de la comarca entre elles la d’Altea. Té un ampli repertori del els cognoms alteans i d’on procedien aquestes gents i aquesta conferència ens servirà per saber qui eren els primers alteans i els seus orígens. Pense que serà una conferència molt interessant “.

Durant dos mesos podrem gaudir d’un interessant elenc de conferenciants com la de Virginia Barciela, Enric Guinot, Feli Sala, Jaume Martínez, Alejandro Llinares, Diego Barber i Cristina Barber entre d’altres, que oferiran temàtiques tan suggerents i properes als alteans com són, ” les Cartes de poblament d’Altea “; “La estela funerària ibèrica d’Altea la Vella”; “Des Altea cap a Argentina, emigració i immigració”; “Altea en el si d’ ‘Els parlars valencians”; “Dels desembarcaments aliats a la badia d’Altea, als decrets de nova planta.”, “Música per al 4t Centenari” i “Història de la festa alteana”

En total 9 setmanes per conèixer la nostra història en aquests 400 anys de la mà d’historiadors i investigadors.

Pin It on Pinterest