Select Page

La regidoria d’Educació ha organitzat una nova activitat destinada a escolars, en aquest cas a aquells que cursen 4t, 5è i 6è de Primària, que tindrà lloc la nit del 31 d’octubre al col·legi públic les Rotes. L’activitat és gratuïta i té per objecte donar a conèixer als més joves el significat de la Nit de Tots Sants i el que tradicionalment realitzaven les famílies.

Vicenta Pérez ha detallat que la recepció dels participants serà de 21 a 21:30h al propi centre educatiu i a partir d’aquesta hora es desenvoluparan les diferents activitats previstes com el sopar, excursió al cementiri, tallers i narració d’històries.

“Els xiquets han de conèixer les arrels i tradicions i després ells decidir si els agraden i les segueixen o no. Això és el que es pretén fer. Que coneguen el que les famílies feien antigament en aquesta Nit de Tots Sants. Soparan tots junts compartint el menjar que portaran de casa, faran activitats relacionades amb aquesta celebració i se’ls comptaran llegendes de la zona, recordant el que es feia antigament quan es reunien al carrer a la nit els xiquets i xiquetes al voltant d’una persona gran que solia explicar històries de por “; ha apuntat l’edil d’Educació. “Passaran la nit a l’escola al costat de monitors / es de Projectes Educatius que seran els encarregats de realitzar aquesta activitat”.

Com ha indicat la responsable municipal d’Educació, Vicenta Pérez, es tracta d’una activitat gratuïta. La inscripció pot realitzar-se en l’Ajuntament d’Altea a partir d’avui mateix fins al dia 26 del present mes octubre i serà per ordre d’inscripció donat que les places són limitades.

Per la seua banda, Maria Morales, responsable de Projectes Educatius, ha aclarit que una vegada es faça la inscripció se li facilitarà a la persona els detalls del que ha de portar, els horaris i les activitats que van a desenvolupar; com ara el sac de dormir i la llanterna.

“Volem fer, a més del sopar i l’excursió al cementiri, un taller de cuina, un treball manual i a última hora que expliquen històries de por”; ha explicat Morales, a qui acompanyava Carol Orozco, una altra de les persones responsables de Projectes Educatius.

Pin It on Pinterest