Select Page

Dijous passat dia 5 d’octubre va finalitzar el curs de formació per a Policies Locals en matèria de “protocols d’actuació policial i seguiment en Violència de Gènere”, on han participat 17 policies locals de tota la província.

El curs impartit per l’oficial de la Policia Local de la Vila Joiosa, D. Miguel Ángel Palacios Galván, està homologat per l’IVASPE (Institut Valencià de Seguretat Publica i Emergències), ha tingut una durada de 20 hores. S’ha desenvolupat de manera pràctica perquè els agents s’especialitzen en una matèria tan important com és la Violència de Gènere, abordant-lo des d’una primera intervenció amb un cas d’agressió en l’àmbit familiar, la intervenció en cas del trencament d’aquestes mesures judicials com pot ser l’ordre de protecció a la víctima, seguiments en casos de violència de gènere o domèstica, i protocols d’actuació en tots aquests casos.

El regidor de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Vicent Ripoll, va destacar “l’enorme importància d’especialitzar-se en aquesta matèria en la que malauradament s’ha d’actuar, l’important que és donar un bon servei i atenció a la víctima, agraint la col•laboració amb l’ajuntament de la Vila Joiosa i de la seua regidoria de Seguretat Ciutadana i Trànsit per col•laborar en la formació de policies locals, desitjant continuar amb aquesta línia formativa “, per la seua banda l’Inspector-cap de la Policia Local, Herminio J. Navarro, va voler reflectir la responsabilitat en aquest tipus d’actuacions per ajudar a totes les víctimes, en la qual la unitat de Violència de Gènere d’Altea, realitza una intervenció i seguiment de totes elles amb gran professionalitat i eficàcia “.

Des de l’ajuntament d’Altea i la Policia Local van a continuar amb programes de formació per aconseguir que els agents estén més capacitats i formats en temes tan importants com la violència en l’àmbit familiar.

Pin It on Pinterest