Select Page

Divendres passat, a l’espai cultural de Vila Gadea, tenia lloc la primera presa de contacte entre l’alumnat que assistirà al Programa d’Estudis Propis en Comunicació, Llengua i Mediació Cultural de la Universitat d’Alacant, que s’impartirà a Altea durant el present curs 2017-2018 i el director d’aquests estudis, Joan Borja. Cita inaugural que no van voler perdre l’alcalde Altea, Jaume Llinares i l’edil de Cultura, Diego Zaragozí; que han coincidit a ressaltar l’important que és per a Altea comptar per primera vegada amb uns estudis d’aquest tipus.

Durant l’acte inaugural, l’alcalde es manifestava content i satisfet que “Altea tingui cada vegada més presència al món educatiu de les nostres comarques. Estem treballant per a participar d’aquestes activitats, compartir inquietuts i potenciar la relació entre la Universitat d’Alacant i el nostre municipi posant a la seua disposició els recursos de què disposem perquè tots vosaltres en gaudiu”.

A més, Jaume Llinares es dirigia als alumnes presents animant-los a gaudir i aprofitar aquesta oportunitat ja que “s’impartirà un contingut atractiu”. “La UA cada vegada té més presència al nostre municipi. “La Càtedra Enric Valor oferirà aquesta i altres activitats i esperem ser capaços de coordinar molts altres estudis en aquest espai que a poc a poc s’anirà adequant a les necessitats”; concloïa el primer edil alteà.

Per la seua banda, el regidor de Cultura agraïa especialment a Joan Borja l’intens treball que ha destinat a preparar aquests estudis de Màster en Comunicació i Mediació Cultural; Especialista en Comunicació i Mediació Lingüística i Expert en Comunicació i Gestió Cultural.

“Aquest és un meló que s’acaba d’obrir que estic segur que es farà molt dolç gràcies a la feina del director, la qualitat del professorat i l’interès dels alumnes”; declarava el responsable municipal de Cultura.

I com com explicava Joan Borja, “és la primera vegada que la Universitat d’Alacant, a través de la Càtedra Enric Valor en aquest cas, oferirà unes titulacions reglades fora del campus de la Universitat d’Alacant i la Marina Baixa. És una aventura que mai havíem iniciat i hem dedicat moltes hores per oferir un programa atractiu, fitxar un equip de gent que ofereix garanties d’èxit, sense desatendre primeres espasas locals com Mamen Asencio, Joan Vicent Martín i Josep Vicent “.

El màster, que estarà dirigit per Joan Borja i coordinat per Vicent Vidal, compta en aquests moments amb 19 inscrits, segons les dades ofertes per Borja.

Joan Borja ha agraït a l’Ajuntament d’Altea, la cessió de Vila Gadea com a espai ja que es tracta d’un lloc “mític per a l’imaginari dels valencians. Un espai que té un origen universitari, que va ser creat i dissenyat per una persona que va ser rector de la Universitat de València en el segle XIX i aquí ens envolten 20.000 metres quadrats d’autenticitat mediterrània la casa de la mar, per davant de l’Illa d’Altea, el Morro Toix, el Penyal d’Ifac i la Serra de l’Albir. No sé què passarà, bé sí, però el bonic d’un principi de curs són les incerteses que compartirem al llarg dels propers mesos “.

Pin It on Pinterest