Select Page

El regidor de Benestar Social, Diego Martínez i la presidenta de la Junta de la Tercera Edat, Pepa Ahuir, han donat a conèixer les activitats que tindran lloc la setmana que ve amb motiu de la celebració de la Setmana del Major. Activitats diverses com ball, berenar, xerrades, homenatges, teatre, concerts i un concurs de cuina de menjar tradicional alteana.

Diego Martínez ha comentat que, “enguany hi ha una novetat que compta amb la col•laboració de la regidoria d’Educació i que és l’organització d’un concurs de cuina que espere siga un èxit i puguem aprendre de les nostres persones grans”.

L’edil de Benestar social ha convidat a la participació, així com ha agraït a la Junta de la Tercera Edat la seua dedicació i a la regidoria d’Educació la seua col•laboració.

Per la seua banda, la presidenta de la Junta ha estat l’encarregada de detallar el programa d’actes preparats per als pròxims dies, en els quals se celebrarà la Setmana del Major. Pepa Ahuir ha explicat que les activitats donaran inici el proper diumenge dia 8 d’octubre amb el tradicional ball dels diumenges a les 17:30 al centre Social. El dilluns 9 d’octubre, com és el dia de la Comunitat Valenciana, també se celebrarà ball, acompanyat en aquest cas per berenar. També a les 17: 30h.

Dimarts 10, a les 11: 00h tindrà lloc una xerrada a càrrec de l’optometrista Amador Devesa al Saló d’Actes del CEAM. “A més de parlar de la vista, ens parlarà de l’audició i és important que vingueu perquè a més ens hoferit fer-nos un descompte als socis del Centre Social, tant per a ulleres com per a aparells d’audició”; ha puntualitzat Ahuir. El mateix dimarts a la tarda al Centre Social es duran a terme concursos de jocs de taula, a més de concurs de petanca per al qual cal inscriure.

El dimecres 11, se celebrarà el taller de cuina, organitzat per la regidoria d’Educació la responsable és Vicenta Pérez. Anomenat “Cuinen la Gent Gran”, el concurs està dirigit a les persones majors de 60 anys. Es podrà participar de manera individual o en parella. Es haurà de participar en un dels dos apartats previstos, el de salat o el de dolç i triant una de les receptes proposades. “De salat podran fer coca farsida, coca a la llumà, guisao de vedella, cruet de peix, olla amb pilotes, arròs amb fesols o marinera. De dolç podran triar entre pastís de moniato, mantegades, mona, coca maria, bunyols de carabassa o coca d’ametlla “, ha explicat Pepa Ahuir, qui ha afegit que” les inscripcions s’hauran de formalitzar al Centre Social fent constar nom i cognoms, telèfon de contacte, assenyalar si es concursa en la modalitat individual o en parella i amb quina recepta participaran “. Els ingredients estaran a disposició dels participants el mateix dia del concurs (11 d’octubre) a l’Aula de Cuina. I el jurat estarà format per un representant de cada grup polític de l’Ajuntament d’Altea, regidora d’Educació, Regidor de Benestar Social i un cuiner professional. “La persona o persones que guanyen el concurs hauran de fer una demostració davant xiquets d’aquest menjar que preparen perquè hi hagi una sintonia entre els xiquets i la gent gran i coneguin els menjars típics del nostre poble”

Per al dijous 12 està previst ball i un concurs de ball, a més d’un homenatge als socis majors del centre, un home i una dona.

Divendres a les 18:30 lloc tindrà lloc un concert de l’orquestra de Pols i Pua de Polop de la Marina.

Dissabte 14 es tancarà aquesta setmana dedicada al Major amb l’obra de teatre “No som Criminals” del grup “De vellea Res”. A la sala d’actes del Centre Social a les 19h. En concloure tindrà lloc el lliurament de premis de tots els concursos de la setmana.
Diego Martínez i Pepa Ahuir han conclòs les seves intervencions convidat a la participació en aquests actes commemoratius de la Setmana del Major.

Pin It on Pinterest