Select Page

El regidor de Cicle Hídric, Roque Ferrer, ha anunciat a que s’ha iniciat l’expedient per a portar a terme les obres de primera instal·lació d’una xarxa de sanejament i renovació de la d’aigua potable en les urbanitzacions de la Galera del Mar i Galera Baixa.

El regidor de l’àrea ha recordat que “des de fa molts anys el veïnat de les Urbanitzacions Galera del Mar i Galera Baixa venen presentant queixes respecte a la inexistència del servici de sanejament”. Com el propi edil apunta, “és una situació d’extrema gravetat que calia endreçar, així com la renovació de la xarxa d’aigua potable perquè ha quedat ja obsoleta, per lo que ara iniciem el procedent expedient administratiu per a executar els treballs en els propers mesos”.

Roque Ferrer afirma que “els veïns de la zona es queixen i amb raó, ja que les instal·lacions existents són anteriors a la década dels 80 i les inexistents són un atemptat contra el medi ambient, pel que es fa necessari realitzar les obres pertinents per a instaurar sanejament per una banda i modernitzar les existents per l’altra i així acabar amb els problemes medi ambientals, que afecten a tota la ciutadania i  sobre tot a la que fa ús de la platja de la Solsida. Per aquest motiu des de el departament de Cicle Hídric ja s’han iniciat els tràmits pertinents per a posar en marxa  les obres de les infraestructures de sanejament i de millora de les d’aigua potable, en la Galera del Mar i Galera Baixa”.

El cost de la preparació del projecte es de 18.029 €, tal com ha avançat l’edil de l’àrea, i comportarà els treballs de medició i alçament topogràfic, redacció de tota la documentació que ha de contenir una obra d’estes característiques, redacció del projecte segons les directrius marcades pels tècnics municipals, així com els detalls dels treballs d’execució de les unitats d’obra, control de seguretat i direcció tècnica d’estos treballs.

Per últim, Ferrer ha detallat els temps previstos per a la redacció dels documents tècnics en relació a l’obra, que serà de dos mesos, després d’açò vindrà la licitació de l’obra contemplada en l’anomena’t projecte i en paral·lel la tramitació de les contribucions especials que deurà d’assumir el veïnat  i en últim lloc començarà la execució.

 

Pin It on Pinterest