Select Page

La Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient ha anunciat la jornada ‘’Els bolets del País Valencià: conceptes bàsics per al seu cultiu’’ que tindrà lloc el pròxim dimarts, 3 d’octubre, a les 19 hores, a la Casa de Cultura.

Beatriu Nomdedeu, regidora de l’àrea, ha informat que la xarrada correrà a càrrec d’Antoni Belda, membre del Departament de Ciències de la Terra i Medi Ambient de la Universitat d’Alacant. A més, la regidora ha volgut ressaltar que ‘’esta jornada és molt interessant des de dos punts de vista, per una banda suposa afegir una alternativa econòmica al sector agrari i, per altra, el poder cultivar bolets a casa’’.

”Els bolets són un grup d’éssers vius que tenen una gran importància a dia de hui, ja que suposen un paper fonamental als ecosistemes com a re-circuladors de nutrients i també al món de la cuina. Però, també cal advertir de la seua perillositat i del risc que suposen algunes espècies per a la salut. Així doncs, es farà una descripció detallada de les principals espècies mengívoles i de les tòxiques, acompanyada d’una exposició de material fresc (en funció de la temporada)”, explicava Nomdedeu.

Finalment, la regidora assenyalava que ”les plantes han sigut emprades per l’ésser humà des de fa molt de temps per a diversos usos. Així, a les nostres terres tenim un elevat coneixement al respecte, gràcies al llegat que ens han deixat les persones majors. Ara és el moment de conservar i posar en valor aquesta valuosa informació. Al llarg de la xarrada, a la que convidem a totes les persones interessades, es parlarà de les diferents propietats i usos que se’ls atribueixen a les espècies vegetals que creixen a les nostres serres”.

Pin It on Pinterest