Select Page

El Departament de Turisme d’Altea representat per Anna Alvado i Ana Pérez, regidora i tècnica de l’àrea respectivament, han participat el passat 12 de setembre al II Congrés Paisatge, Turisme i Innovació, organitzat per l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) i per la Universitat de València, que va tenir lloc a L’Alcúdia.

L’Agència Valenciana de Turisme organitza aquestos congressos per compartir amb els representants del sector turístic de la Comunitat Valenciana tota la informació, projectes i plans de desenvolupament turístics realitzats juntament amb la Universitat de València.

L’acte d’obertura va estar presidit pel secretari autonòmic de l’AVT, Francesc Colomer, que va incidir en la importància de la formació del sector turístic i la subscripció al Codi Ètic Mundial del Turisme sota la gestió d’una governança col·laborativa. En paraules de Colomer “el turisme és una obra coral on no cal menysprear l’esforç de ningú i on el paisatge s’ha de concebre com a punt de referència del nostre relat. Cal valorar el capital humà perquè és el creador de les emocions”.

Anna Alvado manifestava que una de les ponències més interessants ha sigut la que tractava de la gestió de l’experiència del turista per a la posada en valor dels recursos del territori, entenent com a experiència la suma d’impressions subjectives, afectives i duradores. “Aquest és un factor molt important a tenir en compte ja que el turista actual demanda experiències a més del producte tradicional. Hem de transmetre a la societat alteana que cada trobada amb el turista és una oportunitat per crear valor. Cal anar més enllà de l’economia de serveis i arribar a desenvolupar l’economia de l’experiència, potenciant els sentits i les emocions”.

També es va presentar la Guia per a l’Elaboració de Plans de Desenvolupament Territorial Turístic en què està treballant l’AVT en el marc del programa Creaturisme, amb productes com turisme actiu, gastronòmic, festes d’interès turístic, etc. La Regidoria de Turisme d’Altea ha col·laborat activament en aquest projecte aportant informació d’interès per a la seua creació.

Pin It on Pinterest