Select Page

Dimecres, 13 de setembre, va tenir lloc al CEAM la sisena reunió del Consell Local de Comerç i Turisme d’enguany, a la qual també es va convocar als membres de la Taula de Treball de l’Ocupació de la Via Pública.

La regidora de Turisme i presidenta del Consell, Anna Alvado, valora molt positivament la gran assistència a aquesta reunió en què van estar presents: Herminio Navarro, cap de la Policia Local d’Altea; Juan Abril, en representació d’Hostalers Independents d’Altea; Pedro José Gibert, en representació de HOSPAL; Francisco Ortega, en representació de Associació de Veïns del Poble Antic; José Pastor, en representació de Asociación por un Comercio Ambulante Digno; José Pérez, en representació de la Confraria del Castell de l’Olla; Joan González, en representació de ALCEA; Carlos López, en representació del Club Nàutic Campomanes; Joaquim Such, en representació del Club Nàutic Altea; Rosa Pérez, en representació de ACA; Roc Ferrer, regidor d’Infraestructures; Arianna Bürli, de CIPAL; Rocío Gomez, de PP; Bea Nomdedeu, d’Altea amb Trellat; Vicenta Pérez, de PSOE; Imma Orozco, de Compromís; així com les Tècniques de Turisme i Comerç, Anna Pérez i Natalia Mateu.

Anna Alvado va informar de la situació actual de l’estudi del Pla d’Acció Comercial, ja en les seues últimes etapes prèvies a l’informe final, així com de les campanyes de comerç actualment en vigor, com són la del Bo Escolar i la ruta de la tapa “Fruits de la Tardor”, aquesta última en procés de convocatòria dels establiments participants, acordant una propera reunió amb els comerciants per establir les accions de cara a la temporada nadalenca. Un altre dels punts del dia va ser la situació actual del Mercat i de les diferents zones que s’estan valorant per ubicar-lo en un altre lloc més d’acord amb les necessitats dels ciutadans i dels comerciants.

Sens dubte, va ser el tercer punt de l’ordre del dia, la modificació de l’ordenança de la OVP, el que va crear més debat entre tots els assistents, després de la decisió del regidor de l’àrea, Roc Ferrer, de seguir endavant amb la retirada dels tancaments al Passeig Marítim prevista per al dia 31 d’octubre, tot i no estar aprovada la modificació de l’ordenança proposada per la Taula de Treball de la OVP. Per aquest motiu, la presidenta del Consell va convocar els membres de la Taula de Treball, que després de 10 reunions han elaborat un esborrany de l’ordenança que regula la via pública, i al regidor d’Infraestructures, Roque Ferrer, per intentar arribar a un acord en l’ordre d’execució d’aquest procés. Després d’una hora de debat, Alvado va proposar convocar per a la setmana que ve una reunió urgent de la Taula de Treball de l’OVP per concloure l’esborrany de l’ordenança i remetre-ho a els serveis jurídics per a la seua revisió. La Regidora comentava que “és important que les decisions que es prenguen en aquest tema, com en qualsevol altre, estiguen el més consensuades possibles, ja que afecten a moltes persones, als seus negocis i les seues vides. La majoria dels membres de la Taula estem d’acord en la retirada dels tancaments però instem al regidor que tinga en compte els processos de participació que s’han dut a terme, exigint-li una alternativa als tancaments abans de desmuntar-los”.

En el punt sisè de l’ordre del dia, es va fer una valoració de la 31a edició del Castell de l’Olla així com del resultat de l’estudi de repercussió mediàtica sol·licitat pel Consell.

Pel que fa al sector turístic, la Tècnica de Turisme va informar l’assistència a la fira de turisme WTM que tindrà lloc a Londres del 6 al 8 de novembre i de les accions que allí es pretenen dur a terme, contactant amb empreses del sector. El Consell considera important per al desenvolupament turístic d’Altea l’assistència a fires per definir el perfil del turista que volem. La World Travel Market de Londres és una de les fires de vacances més importants del món, on Altea serà present en l’ampli espai propi de què disposarà l’Agència Valenciana del Turisme, integrat al seu torn dins de l’estand de Turespaña.

Pin It on Pinterest