Select Page

Dins de la seva estratègia en Projectes Europeus i a través de la seva Oficina EuroAltea, l’Ajuntament d’Altea acaba de presentar un nou projecte europeu dins del Programa Europa amb els Ciutadans finançat per la Comissió Europea. Aquest projecte pertany a la prioritat “Xarxes de Ciutats” per “Combatre l’estigmatització dels immigrants i construir la seva història per promoure el diàleg intercultural i la comprensió mútua”.

Liderat per Altea, aquest projecte denominat “Cities to stay. You are welcome “, compta amb la participació de socis europeus com són l’Ajuntament de Markopoulo Mesogaias a Grècia, la PINA Assotiation de la Ciutat de Koper a Eslovènia, el Grodzka Gate de la Ciutat de Lublin a Polònia, l’Ajuntament de Mértola a Portugal i el Consorzio Intercomunale Tindari Nebrodi d’Itàlia.

La idea principal del projecte és crear una xarxa de ciutats amb una situació similar al voltant de l’immigració. Les ciutats participants en la proposta tenen un nexe comú: la comunitat immigrant que habita al territori ha contribuït en la identitat cultural del municipi i forma part de la seva idiosincràsia, i pretenen compartir les seves experiències sobre la immigració a través de l’organització d’esdeveniments en cada territori de 1-2 dies de durada. Mitjançant l’organització d’aquests esdeveniments es pretén involucrar tots els sectors de cada ciutat o municipi soci, això és: institucions, administracions públiques, empreses, sector educatiu i acadèmic, serveis socials i ciutadania, en general.

Es persegueix, igualment, fomentar un marc d’entesa mutu en les àrees a les quals no ha arribat encara aquest clima de diàleg, bé per la proliferació de distàncies entre les diferents nacionalitats o cultures, bé per l’escassetat d’espais per a la construcció de l’esmentat diàleg.

Les activitats programades per a cada esdeveniment inclouran tallers temàtics o workshops, taules rodones, exposicions, participació ciutadana i conferències en què el tema principal serà el diàleg intercultural.

La proposta, subvencionada al 100% per Brussel·les, té una durada de 18 mesos, i donarà començament l’1 de febrer de 2018 fins el 31 de juliol de el 2019.

Pin It on Pinterest