Select Page

Ràdio Altea rep la distinció ‘’Illeta d’Or’’ que lliura, per primera vegada, la Confraria del Castell de l’Olla.

La nit del passat dissabte tenia lloc a la badia de l’Olla d’Altea la trenta una edició del Castell de l’Olla, amb l’assistència de més de 50.000 persones que van abarrotar la platja de l’Olla i voltants per gaudir d’este espectacle pirotècnic que es llença íntegrament des de la mar.

Amb una durada d’aproximadament vint-i-cinc minuts, a les dotze de la mitjanit començava l’espectacle a càrrec de la pirotècnia Ricardo Caballer (Ricasa) que va disparar més de 1.200 quilos de pólvora des de les plataformes flotants (cinc grans i cinc xicotetes) instal·lades a la platja de l’Olla.

L’esdeveniment va estar presidit per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, juntament amb el president de la Confraria del Castell de l’Olla, José Pérez Gorgoll ‘Picarraco’. Entre els assistents, va destacar la presència del president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el subdelegat del Govern, José Miguel Saval i la directora general de Justícia, Verónica López; els autors del text poètic i del cartell anunciador del Castell, Joan Borja i Martín Forés, respectivament; els regidors de Turisme i Seguretat Ciutadana, Anna Alvado i Vicent Ripoll, respectivament; juntament amb una nodrida representació de l’equip de govern d’Altea i d’altres autoritats.

Després de la recepció d’autoritats i abans de llançar-se el Castell, va tenir lloc l’entrega de premis ‘’Illeta d’Or’’, una novetat que ha instaurat enguany la Confraria del Castell. En esta primera edició dels premis la Confraria ha decidit concedir esta distinció a Ràdio Altea, Europa Press, Diari Información i Antena 3, en agraïment al treball dels mitjans de comunicació que col·laboren en la difusió d’este esdeveniment.

Pere Barber, regidor de Comunicació i Noves Tecnologies de l’Ajuntament d’Altea va ser l’encarregat de rebre el premi ‘’Illeta d’Or’’. Per a l’edil este guardó és un reconeixement a este mitjà municipal amb vocació de servei públic que ha informat de tot l’esdevingut en la festa del Castell de l’Olla des de les primeres emissions de Ràdio Altea, a principis de la dècada del 90 del segle passat. Pere Barber mostrava el seu agraïment a la Confraria del Castell de l’Olla i destacava ”el paper fonamental de Ràdio Altea al llarg d’aquestos anys a l’hora de difondre el Castell de l’Olla”.

Jaume Llinares va tancar el torn de parlaments amb una intervenció en la qual va destacar la importància del Castell com un dels atractius de l’oferta turística estival a Altea. Un espectacle, per l’alcalde, que atrau a milers de visitants a la nostra localitat que, a més, es complementa amb una vessant cultural i creativa com són el cartell i el text poètic que cada any elaboren diferents artistes i intel·lectuals.

Al finalitzar l’espectacle el president de la Confraria del Castell es mostrava molt satisfet pel Castell d’enguany, i destacava el ‘’preciosisme’’ dels focs artificials amb la combinació de distintes figures i colors que van lluir al cel d’Altea. Pérez Gorgoll es referia també el bon oratge que va acompanyar als focs i felicitava al pirotècnic Ricardo Caballer, ‘’perquè ha demostrat que és un gran professional i per això és reconegut mundialment’’.

Per a l’alcalde d’Altea, el Castell d’enguany ha sigut ‘’emocionant’’ i posava l’accent en les novetats que ha introduït el pirotècnic, al qual felicitava. Per a l’alcalde també era molt destacable la gran afluència de públic que omplia tota la zona de l’Olla. Jaume Llinares també es va referir al dispositiu de seguretat, composat per 200 efectius entre agents de la Guàrdia Civil i la Policía Local, Protección Civil, i sanitaris de DYA i l’Hospital IMED Levante amb ambulàncies UVI, ‘’que és molt important i fonamental per a l’organització d’este acte’’.

El Castell de l’Olla és un esdeveniment organitzat per la Confraria del Castell de l’Olla que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, l’Agència Valenciana de Turisme (Generalitat Valenciana), el Patronat de Turisme Costa Blanca (Diputació d’Alacant), Caixaltea, Rover Alcisa i IMED Hospitales.

Pin It on Pinterest