Select Page

El certamen seguirà tots els dissabtes de juliol. El colofó el posaran els amfitrions i organitzadors, Pla i Revés, el dissabte 29, en l’acte de cloenda i lliurament de premis amb l’estrena del seu nou espectacle ‘’Més enllà de la tanca’’.

Un any més puja el teló de l’auditori de la plaça de l’Aigua per donar la benvinguda a Alteatre, el Certamen Nacional de Teatre Amateur d’Altea que començarà el dia 8 de juliol, a les 21 hores, i seguirà tots els dissabtes del mes (els dies 15, 22 i 29) a la mateixa hora.

Organitzat per la regidoria de Cultura i el grup de teatre Pla i Revés, el certamen compleix enguany 15 edicions i presenta un cartell amb la participació de les companyies teatrals Cinétika, Comuna Gàbia Teatre i Caraban Teatre, elegides entre 19 companyies aspirants de tot el territori nacional. El colofó del certamen el posaran els amfitrions Pla i Revés, el dissabte 29 de juliol, en l’acte de cloenda i lliurament de premis amb l’estrena del seu nou espectacle ‘’Més enllà de la tanca’’. Esta nova aposta teatral de Pla i Revés està dirigida per Vicent Lloret que també és l’autor del manuscrit.

Joan Carratalà, president de Pla i Revés, ha oferit els detalls de les companyies i les obres que enguany participaran al certamen. La primera obra que es representarà a Alteatre, el dissabte dia 8, serà la tragicomèdia ‘’Juego Bizarro’’ de la companyia de Mutxamel Cinétika. El dia 15 Comuna Gàbia Teatre porta fins a Altea la seua obra ‘’No és tan fàcil’’, una comèdia romàntica adaptada de la pel·lícula del mateix títol. El dia 22 de juliol serà el torn de la companyia Caraban Teatre amb l’obra ‘’Dakota’’.

El jurat del certamen està composat per 9 membres, 3 d’ells components de Pla i Revés, que seleccionarà al millor grup i la millor obra. S’entregaran els premis a millor actor, actriu, direcció i escenografia. A més, el públic també entregarà el seu premi especial a la millor obra atenent al criteri de tots els espectadors. Per a Joan Carratalà el premi del públic ‘’és el més important per a nosaltres, perquè és el reconeixement dels espectadors que venen a gaudir del teatre’’.

El regidor de Cultura, Diego Zaragozí, s’ha mostrat molt satisfet per esta iniciativa ‘’que s’ha consolidat amb el pas dels anys i que augmenta el nombre d’assistents any rere any’’. Segons l’edil, ‘’Alteatre és una magnífica oportunitat per gaudir del teatre amateur de qualitat a l’aire lliure’’. Per això Zaragozí convidava a tot el públic a assistir a la plaça de l’Aigua durant els dissabtes de juliol. El regidor també felicitava a Pla i Revés ‘’pel treball que realitza any rere any per posar en marxa aquesta mostra de teatre alteana que es suma a l’oferta cultural del nostre poble’’.

Per la seua part, Joan Carratalà agraïa el suport de l’Ajuntament d’Altea en aquesta iniciativa i també la col·laboració de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana.

Les entrades ja estan a la venda a la Casa de Cultura i a la Carnisseria Orquín. El preu de les entrades és de 5 euros per representació i de 10 euros l’abonament per a les 4 representacions.

Programació Alteatre 2017: Alteatre2017

Pin It on Pinterest