Select Page

Els governs d’ambdues poblacions garanteixen amb aquest acord el servei d’aigua als usuaris i l’estabilitat entre ambdues administracions locals.

 

L’acord regularitza les relacions entre tots dos ajuntaments i fixa el preu en 0,75 euros el metre cúbic amb revisions cada dos anys.

 

Els ajuntaments d’Altea i de Callosa d’en Sarrià, representats pels seus alcaldes, Jaume Llinares i Josep Saval, respectivament, han signat un conveni de col·laboració que posa fi a anys de discrepàncies entre tots dos municipis pel subministrament de l’aigua potable que realitza Callosa als usuaris de la urbanització alteana de Santa Clara.

Donada la ubicació de la urbanització Santa Clara, Callosa d’en Sarrià ha subministrat l’aigua potable als usuaris alteans des del desenvolupament del complex residencial en els anys 80. No obstant açò, les condicions per a la venda del líquid, sempre han sigut objecte de discòrdia entre tots dos municipis, un problema que durant anys ha estat enquistat amb fins dotze recursos judicials, sense que hi haguera voluntat política per a resoldre-ho.

No obstant açò, gràcies a la capacitat dialogant i a la voluntat reconciliadora de dos equips de govern sorgits de l‘Acord del Botànic, finalment s’ha aconseguit un consens plasmat en el document subscrit. Un acte, celebrat a l’Ajuntament de Callosa d’En Sarrià, encapçalat pels alcaldes d’ambdues poblacions i que ha estat recolzat pels regidors de Cicle Hídric, Roque Ferrer; Urbanisme, Imma Orozco i pels regidors de l’equip de govern de Callosa, així com pels tècnics de tots dos consistoris, implicats en l’elaboració d’aquest acord.

“Aquest és un acte molt important perquè posa fi a un problema entre les dues poblacions que han de tenir objectius comuns i, no obstant açò, estaven immerses en una discussió d’interessos que calia consensuar i plasmar en informes tècnics que recolzaren la decisió que hui hem pres. A partir d’ara, Callosa li vendrà aigua a la urbanització de Santa Clara amb un preu i unes normes que evitaran problemes, tant a la urbanització com a la nostra corporació i a les corporacions esdevenidores, i aportarà estabilitat entre ambdues poblacions”, ha declarat el primer edil alteà, Jaume Llinares.

L’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, ha expressat igualment la seua satisfacció davant el document subscrit. “Estàvem davant un tema enquistat que generava problemes entre dos ajuntaments i, sobretot, als usuaris. Nosaltres com a polítics –ha manifestat Saval- estem per a resoldre els problemes dels ciutadans i deixar de costat anys de malentesos entre dos consistoris que, malgrat ser del mateix color polític, no es posaven d’acord. Per açò, els dos equips de govern actuals hem demostrat voluntat per a asseure’ns, dialogar i negociar una solució”.

Per a Saval les paraules clau d’aquest conveni són les de “futur tranquil”, perquè “qualsevol canvi que es puga produir ens obligue a pactar i donar estabilitat amb la finalitat que cap veí de Santa Clara tinga cap problema”.

Condicions del conveni

Els tècnics de tots dos consistoris han treballat en un conveni que finalment ha fixat el preu de l’aigua potable en 0,75 el metre cúbic, revisable cada dos anys. L’Ajuntament callosí facturarà a l’entitat gestora del subministrament en baixa a Altea, o en defecte d’açò a l’Ajuntament d’Altea, per trimestres naturals els consums realitzats conformement a les tarifes vigents a cada moment.

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià tindrà el dret d’inspeccionar i revisar les instal·lacions dels usuaris, afectes al servei o vinculades a fi del document, que pogueren incidir de forma directa o indirecta sobre el funcionament del sistema en alta.

Callosa haurà de prestar el servei de subministrament en tot moment amb la qualitat, pressió i cabal adequats i dins de les possibilitats que les instal·lacions operatives existents permeten, prevalent sempre l’interés general sobre el particular de qualsevol usuari i prenent com a referència l’ordre de preferència en els usos que estableix la Llei d’Aigües. Així mateix, haurà d’assegurar la continuïtat del subministrament, sense més interrupcions que les motivades per causes de força major i amb les característiques de potabilitat de l’aigua contemplades en la normativa vigent. De la mateixa manera, realitzarà en el punt de connexió anàlisis periòdiques de l’aigua d’acord amb la Reglamentació Tècnica Sanitària vigent.

Callosa tindrà l’obligació també de conservar en perfecte estat i mantenir totes les instal·lacions i equips de distribució sobre les quals l’entitat tinguera competència: dipòsits, bombaments, conduccions i altres elements afectes al servei de subministrament en alta. Igualment, s’encarregarà de la reparació de tots els elements deteriorats de les instal·lacions.

Així mateix, l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià procedirà a anul·lar les liquidacions girades fins hui i a substituir-les pels seus corresponents ajustades al preu aprovat i a notificar-les a l’Ajuntament d’Altea per al seu abonament en els terminis establits en el present document. L’Ajuntament d’Altea juntament amb el de Callosa d’en Sarrià, a través dels seus representants processals, procediran en termini de deu dies des de la signatura del present document a sol·licitar l’arxiu de tots els recursos contenciosos que pengen en ocasió de l’aigua de Santa Clara. De la mateixa manera, l’Ajuntament d’Altea, en igual termini, retirarà i desistirà dels recursos administratius que existiren pendents de resolució.

 

 

 

Pin It on Pinterest