Select Page

Aquest pròxim cap de setmana el CN ​​Altea celebra les seues tradicionals Jornades Mediambientals que enguany van ja per la seua disset edició. Cultura, oci i medi ambient es fonen per conscienciar sobre la importància de respectar el nostre entorn.

Durant el mes de juny el Club Nàutic d’Altea es bolca més que mai amb la cura del medi ambient. Les XVII Jornades Mediambientals arrenquen el proper dissabte 10 de juny i tenen previst un intens programa d’activitats per tot el cap de setmana on grans i menuts podran compartir i gaudir de l’entorn de la badia d’Altea baix la premissa del respecte i la cura pel entorn natural. Una tasca de conscienciació ambiental que el Club Nàutic d’Altea porta disset anys impulsant.

Les XVII Jornades Mediambientals s’han presentat en roda de premsa i han comptat amb l’assistència de la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altea, Beatriu Nomdedeu; el vocal de Medi Ambient del CNA, Patrick Sanden; i el director esportiu del CNA, Álvaro Arroyo.

La programació començarà el dissabte a les 9.00 hores amb una travessa en caiacs fins a la Platja de l’Escull (Vila Gadea). Un cop allà començarà a les 10.00 hores una ruta a peu guiada per l’historiador Juan Vicente Martín, qui parlarà sobre la importància ambiental i la història d’aquest enclavament i es visitarà l’Antiga Caserna de Carrabiners i l’Antic Embarcador de l’Olla. A la vesprada, a partir de les 18.00 h, es realitzaran a les instal·lacions del Club Nàutic d’Altea un cicle de xerrades sobre medi ambient. El tècnic de medi ambient del Parc Natural de la Serra Gelada, Carles Grau, impartirà la ponència “El paper dels espais protegits en el context del canvi climàtic”. A continuació, el tècnic biòleg del Centre d’Educació Ambiental de la Generalitat Valenciana presentarà “La importància de les praderies de posidònia enfront del canvi climàtic”, i la vesprada la tancarà el vocal de Medi Ambient del Club Nàutic d’Altea, Patrick Sanden, que parlarà sobre l’efecte de la pol·lució en els oceans en els humans.

El plat fort d’aquestes Jornades Mediambientals es servirà diumenge. A partir de les 9.00 hores tindrà lloc la neteja de fons marins amb bussos i equips de terra en zones de difícil accés. Enguany s’actuarà a la zona de la Mina de la Serra Gelada. Com ha recalcat Álvaro Arroyo, director esportiu del Club, “enguany la neteja de fons adquireix una major importància a causa del fort temporal d’aquest hivern que va fer que el riu arrossegara molts residus al mar”. En el mateix lloc es realitzarà també una ruta guiada d’snorkel a càrrec de l’empresa Rutes de Mar per a xiquets majors de 8 anys on es donarà a conèixer la importància de les praderies de Posidònia.

Segons la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altea, Beatriu Nomededeu, aquestes Jornades Mediambientals reflecteixen el fort compromís que el CN ​​Altea té en la conservació de l’entorn marí. Nomdedeu ha destacat “la lluita d’aquesta entitat per aconseguir la concessió de les seues instal·lacions i posar per sobre de conceptes mercantilistes la promoció de l’esport”. L’edil ha anunciat que l’Ajuntament d’Altea està impulsant el seu Projecte de Vigilància Marítima adquirint una pneumàtica perquè patrulle la badia d’Altea i comptarà amb la col·laboració del Club Nàutic d’Altea que cedirà un espai adequat per al seu amarratge.

El vocal de Medi Ambient del CN ​​Altea, Patrick Sanden, ha recordat que en el marc d’aquestes jornades tindrà lloc al Club Nàutic d’Altea, el dilluns dia 12 de juny, la Cerimònia de Lliurament de banderes blaves a platges i ports de la Comunitat Valenciana. Un privilegi atorgat al Club Nàutic d’Altea que ha obtingut aquesta distinció durant 30 anys consecutius i que va ser el primer port esportiu de la Comunitat Valenciana en obtenir-lo.

Finalment, el director esportiu del CNA, Álvaro Arroyo ha recalcat que totes les activitats són obertes i es realitzen amb voluntaris que es poden inscriure a les jornades a través de la pàgina web del club www.cnaltea.com. A més, tota l’actualitat es podrà seguir en xarxes socials a través del hashtag #denfensalamar

 

Pin It on Pinterest