Select Page

Des de l’Ajuntament d’Altea, a través de la Regidoria d’Urbanisme, s’ha portat a terme el projecte de recuperació del niu de metralladores de L’Olla. Amb esta iniciativa es pretén consolidar i habilitar aquest bé per a fer-lo visitable, al temps que es posa en valor el patrimoni històric d’Altea.

El projecte per a la recuperació d’esta construcció s’ha portat a terme en dos fases. La primera ha estat una intervenció de caràcter arqueològic a partir de la qual s’ha excavat l’interior de la estructura. Esta excavació ha permès documentar elements constructius fins ara desconeguts pel que fa a l’interior de la estructura, i també testificar que el rebliment o abandonament del búnquer ha tingut lloc, si atenem a les evidències numismàtiques, des de pràcticament el final de la guerra civil, tal com apunten l’arqueòleg Pedro Jaime Zaragozí i l’historiador Juanvi Martín.

La segona fase, que està tenint lloc en  moments a través de l’Empresa Pública, s’ocuparà de la consolidació del bé, que ha estat deteriorat per l’abandonament i l’efecte marí. Es portaran endavant una sèrie de microintervencions als elements més afectats de l’estructura. Així mateix, s’eliminaran les pintades de l’exterior i finalment s’hi instal·larà una porta exempta a la construcció per a regular així l’accés al seu interior. A més, en estos treballs de recuperació també han intervingut voluntaris, l’ONG de Amicitia a través de la Regidoria de Medi Ambient i des de la Regidoria de Turisme s’ha senyalitzat el búnquer dins del projecte ”Camins d’Altea”.

Cal destacar, com ha informat la regidoria d’Urbanisme, Imma Orozco, que ”esta construcció, testimoni de la guerra civil espanyola al nostre municipi, és la millor conservada de totes les que foren construïdes durant la guerra al llarg de tota la badia”. ‘’Esta intervenció es suma a les inversions per a recuperar el nostre patrimoni que l’Ajuntament, a través del Departament d’Urbanisme, està realitzant’’, concloïa Orozco.

 

Pin It on Pinterest