Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, acompanyat per les portaveus de l’equip de govern, Imma Orozco (Compromís), Verónica López (PSPV-PSOE) i Beatriu Nomdedeu (Altea amb Trellat) i el regidor d’Hisenda, Pere Lloret, han comparegut davant els mitjans de comunicació per tal d’explicar el procés que ha provocat la denúncia d’Almudi Altea S.A. a l’Ajuntament d’Altea sobre l’anomenat Jardí de l’Argentina. 

Imma Orozco, també regidora d’Urbanisme, ha exposat una descripció cronològica dels fets. Orozco ha explicat que la parcel•la on s’ubica el parc, construït al 2002 amb una inversió de 534.000 euros a través d’un conveni de cessió amb el Grup Ballester, està qualificada com a zona verda dotacional i el seu ús públic s’havia de legalitzar mitjançant un conveni que no es va signar. És a dir, el govern de l’època va construir un parc sobre un parcel•la que no era de titularitat municipal. Davant esta situació, la sentència de l’Audiència Provincial d’Alacant condemna a l’Ajuntament a restituir la possessió dels terrenys i a restituir la parcel•la en l’estat en el que es trobava abans de produir-se l’ocupació i qualifica l’ocupació que va realitzar el govern municipal del 2002 com ”il•legal”. A més, el fet que la parcel•la estiga qualificada com a zona verda de sòl dotacional implica que els propietaris podrien sol•licitar d’immediat la seua expropiació. 

Davant d’eixa situació, des de l’actual l’equip de govern es va iniciar un procés de negociació amb la promotora per tal d’arribar a un acord sobre el preu amb l’objectiu d’aconseguir l’acord més favorable per als interessos dels alteans i alteanes. A causa de la diferència de criteris respecte al preu de la parcel•la s’ha iniciat el procediment per a la fixació del justipreu a través del Jurat d’Expropiació.

Pin It on Pinterest