Select Page

El Consell Assessor de la Càtedra d’Estudis Artístics Anetta Nicoli de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx s’ha constituït aquest matí a Altea. El nou Consell Assessor està integrat per 7 membres, entre altres el rector de la UMH, Jesús Pastor Ciurana, qui ostenta la presidència, i l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares. El director de la Càtedra és el professor del Departament d’Art de la UMH Daniel Tejero.

El Consell Assessor està format, a més, per la vicerectora de Cultura i Extensió Universitària de la UMH, Tatiana Sentamans, l’artista plàstic Miquel Zaragoza, la psicòloga i sexòloga Mariví Montfort i la professora de l’Àrea de Dibuix de la Universitat i secretària de Centre de la Facultat de Belles Arts d’Altea, Carmen García Muriana, qui actuarà com a secretària de la Càtedra.

A l’acte han assistit, també, la secretària general de la UMH, Mercedes Sánchez, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, Diego Zaragozí.

En aquest primer Consell Assessor, s’ha aprovat el Pla d’Activitats per a 2017, que girarà al voltant dels 3 eixos conceptuals de la Càtedra: arts visuals, música i feminismes. Aquest Pla, a més, s’articula al voltant de 4 activitats principals que funcionen com a pilars de la Càtedra: Ruta de les ermites (6 d’abril 2017, inauguració Càtedra); Castell de l’Olla (12 d’agost 2017); Dia Internacional contra la Violència Masclista (25 de novembre 2017) i Efemèride de la mort de Maruxa Mallo (6 de febrer 2018). En aquestes activitats hi col·laboren les regidories de Cultura, Turisme, Festes i Benestar Social, així com d’altres ens culturals com la Confraria del Castell de l’Olla d’Altea.

Així mateix, el rector de la UMH, Jesús Pastor Ciurana, i l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, han signat un conveni específic en l’àmbit d’actuació de la Càtedra d’Estudis Artístics Anetta Nicoli i de la seua seu, que serà El Centre Cultural Gadea d’Altea (Vil·la Gadea). El seu edifici i terrenys són de propietat municipal, constitueix una infraestructura idònia per al disseny i realització de projectes culturals. En aquest sentit, els seus orígens es vinculen amb la Universitat com a institució, ja que va ser construïda per Vicent Gadea Orozco, doctor en Filosofia i Lletres, president de la Societat d’Amics del País i catedràtic i rector de la Universitat de València. Estratègicament situada a la vora del mar davant de la badia i l’illa d’Altea, des de l’últim terç del segle XIX va ser un lloc privilegiat de descans per personalitats del món de les lletres, la música o la gestió cultural com, per exemple, el president José Canalejas.

El Centre Gadea disposa de 25.600 m2 d’espai (zones enjardinades i esplanades) a l’aire lliure. La Vil·la té 768 m2 de superfície construïda, més 300 m2 d’altell que podrien ser habilitats amb una inversió mínima com a alberg per a estudiants, residències i persones convidades a les seues activitats.

Pin It on Pinterest