Select Page
  • Enguany, com a novetat, xiquets i xiquetes participaran en una processó infantil, el Dimecres Sant, acompanyant la nova imatge de la Verge de l’Esperança que discorrerà per diferents carrers de la localitat

Coincidint amb l’inici de la Quaresma, ahir es celebrava el Dimecres de Cendra, es va presentar la programació d’actes de la Setmana Santa a càrrec de Vicent Ripoll, regidor de Festes; José Abellán, rector d’Altea i Pepe Serrat, president de la Junta Major de Confraries.
Entre les activitats destaca, el pròxim dissabte 4 de març, a l’església Parroquial, la presentació del cartell anunciador de la Setmana Santa alteana que ha realitzat el pintor local, Tachi Lloret. A continuació, tindrà lloc el concert a càrrec del Quintet de Vent de la SFA i, seguidament, Pedro Crespo, rector i veí d’Altea, serà l’encarregat de pronunciar el pregó anunciador de les celebracions. Prèviament a estos actes, a les 18:30 hores, s’oficiarava que, ‘’la imatge de l’Esperança és una talla xicoteta que serà portada pels xiquets de primera comunió de la parròquia per l’itinerari de la processó del Corpus’’.
El rector animava a ‘’viure amb profunditat’’ la Setmana Santa, que és un temps ‘’per tornar a l’essencial de la vida’’. També explicava que com s’ha vingut fent des de fa dos anys, cada dissabte de Quaresma es celebrarà una missa dedicada a cadascuna de les confraries del poble.  
Els actes seguiran amb la celebració del Diumenge de Rams, que tindrà lloc el dia 9 d’abril, a les 11:15 hores, amb la benedicció de les palmes i la solemne missa en processió des de l’església de Sant Francesc fins a l’esglèsia Parroquial, on s’oficiarà una Santa Missa. 
José Abellán agraïa públicament la col·laboració del reconegut artista local, Tachi Lloret, en l’elaboració del cartell anunciador de la Setmana Santa i a Pedro Crespo que serà el pregoner que anunciarà la Setmana Santa.
Els actes centrals de la Setmana Santa es desenvoluparan a partir del 13 d’abril, Dijous Sant. A les 18 hores es celebrarà la Missa del Sopar del Senyor en l’església de Sant Francesc. A les 19 hores, s’oficiarà la missa ‘’In Coena Domini’’ i oració davant el Monument a l’església Parroquial. A les 24 hores es celebrarà el solemne Via Crucis, composat per 4 escenes a càrrec del grup de teatre ‘’Pla i Revés’’.
El Divendres Sant, 14 d’abril, en l’església Parroquial, a les 17 hores, es celebrarà la Passió del Senyor i a les 20 hores tindrà lloc la Solemne Processó del Sant Enterro del Senyor. A les 11 i a les 17 hores, a l’església de Sant Francesc, es celebrarà també la Passió del Senyor. El 15 d’abril, Dissabte Sant, tindrà lloc la Solemne Vigília Pasqual i, a continuació, la processó del Sant Encontre amb el Ressuscitat, a partir de les 23 hores.
La programació d’actes religiosos seguirà els dies 16, 17 i 24 d’abril, Diumenge i Dilluns de Pasqua i Dilluns de Sant Vicent, amb l’ofici de misses tant a l’església Parroquial com a la de Sant Francesc.
Finalment, Pepe Serrat ha donat les gràcies a l’Ajuntament pel suport en les activitats i a totes les persones i empreses involucrades en l’organització de la Setmana Santa local. Enguany seran cinc les confraries participants: Ecce Homo, Jesús Natzarè, Santíssim Crist del Sagrari, Sant Sepulcre i Nostra Senyora dels Dolors.

Pin It on Pinterest