Select Page

Els pròxims dies 25 i 26 de febrer el reconegut fotògraf alteà, Joan Alvado, impartirà, al Centre Cultural Juvenil d’Altea un taller de introducció a la fotografia documental anomenat ‘’Entrada de llum’’, un camp on Alvado ha sigut internacionalment reconegut amb diversos guardons. El taller compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea.

Com ha explicat el propi autor, ‘’sovint s’associa la fotografia documental a treballs de reportatge fets a indrets exòtics, fotografia de conflicte, etc. Realment, el documentalisme també pot ser una eina molt potent per parlar del que ens envolta, dels temes més propers al nostre propi entorn. Fins i tot, la fotografia pot ser una via per percebre i transformar aquesta quotidianitat. Aquest taller vol ser una xicoteta introducció a aquest tipus de pràctica fotogràfica, defensant que també es pot practicar a un entorn local com el de la Marina Baixa i, perquè no, també amb eixides professionals’’.

El taller està pensat per a un reduït nombre d’alumnes, de 10 a 12 persones. Els participants han de portar una xicoteta mostra del seu treball (entre 5-10 fotografies). El curs té un cost de 30 euros i es pot realitzar el pagament amb targeta de crèdit o ingrés/transferència o PayPal. També es pot fer un pagament en efectiu el primer dia del taller, amb un recàrrec de 10 euros.

És recomanable que els alumnes ja tinguen un domini tècnic avançat de la càmera. El taller està orientat a tothom que vulga portar la fotografia més enllà, indagant en la cerca d’un llenguatge propi i en la creació d’un projecte fotogràfic original.

Els horaris i temàtica de cada sessió del taller (12 hores) seran els següents:

  • Sessió 1 – Fotografia documental hui: Dissabte 25 de 10.00 a 14.00 h.
  • Sessió 2 – Eixida fotogràfica pràctica: Dissabte 25 de 16.00 a 20.00 h.
  • Sessió 3 – Edició gràfica i revisió de fotografies alumnes: Diumenge 26 de 10.00 a 14.00 h.


Joan Alvado

Nascut a Altea (Alacant) el 1979, Joan Alvado viu a Barcelona des del 2005. Les seues fotografies han estat publicades a mitjans com The New York Times, Newsweek, The Washington Post, CNN, Bloomberg BusinessWeek, Polka Magazine, El País, Hurriyet, Descobrir Catalunya, 7K, Huffington Post, Voima o Le Point, entre d’altres. Part de la seua obra ha estat exposada en diversos esdeveniments i festivals de fotografia a Espanya, USA, Cuba, Turquia, França, Eslovènia o Itàlia. Des del 2013, col·labora amb el col·lectiu de fotògrafs turcs NAR fotos, i el seu arxiu és distribuït per agències com AFP, Getty Images, Laif o Llum Foto. Entre 2014 i 2015, el seu projecte “Escola de Pastors” va ser premiat en el Emerging Talent de Lens Culture, seleccionat pel programa “Descobriments PhotoEspaña”, i exposat en festivals com Docfield (Bcn), FotoNoviembre (Tenerife), Photogenic (Bcn) o el Noviembre Fotográfico de l’Havana. En 2016, el seu projecte “Cuban Muslims” guanya el Nou Talent FNAC de Fotografia i és seleccionat finalista al programa Emergents DST del festival Encontros da Imagem (Braga, Portugal).

Per a més informació / inscripció on-line

https://goo.gl/pLLAQn

Casa de Cultura Altea: Tel.: 96 584 28 53; e-mail: biblio.altea@gmail.com

Pin It on Pinterest