Select Page
  • Aquesta és la primera de les quatre rutes que es celebraran al llarg de 2017 per tal de promocionar el turisme gastronòmic

Anna Alvado, regidora de Comerç, ha presentat la ruta gastronòmica ”El plat de calent”, que tindrà lloc del 17 al 26 de febrer i que és la primera de les quatre jornades gastronòmiques que la regidoria té previst organitzar durant l’any 2017. 

La ruta compta amb la participació de cinc establiments hostalers d’Altea, els restaurants Ca Toni, Frontón Playa, Juan Abril, Racó de Toni i El Gallet, que oferiran menús amb plats tradicionals de la gastronomia local elaborats amb ingredients típics d’Altea com el putxero amb pilotes, arròs amb fesols i naps, guisat de polp i caldero de peix, entre d’altres. 

El menú, que consistirà en dos entrants mínim i un plat calent, amb beguda inclosa, només s’oferirà al migdia i durant tots els dies que dure la jornada. El preu del menú oscil·la entre els 22 i els 28 euros. Els clients votaran el plat, el servei, el menú i la millor presentació durant les jornades i sobre aquesta votació es lliurarà un diploma al restaurant millor valorat. A més, com ha informat l’edil, entre tots els comensals que participen en aquesta ruta es sortejarà un viatge de cap de setmana. 

La regidoria de Comerç ha editat un fullet informatiu en què es detallen cada un dels menús, direcció i fotografia dels establiments participants. Per tal de promocionar les bondats de la gastronomia local, el fullet serà distribuït en diferents localitats de la comarca com Benidorm, l’Alfàs del Pi, Polop de la Marina, La Nucia i Callosa d’en Sarrià. 

Com ha explicat Anna Alvado, ”aquestes jornades inauguren les quatre rutes gastronòmiques que es realitzaran al llarg de l’any amb la col.laboració d’HOSPAL. Amb la ruta ‘El plat de calent’ pretenem valoritzar i donar a conèixer la nostra gastronomia i productes autòctons”. ”Durant el 2017 Altea celebra el seu 400 aniversari i aquesta pot ser una molt bona oportunitat per mostrar, a més de la nostra història, també les nostres tradicions a alteans i visitants. Per això el nostre desig és promocionar la cuina tradicional i de mercat, aprofitant els productes locals i de temporada i potenciar el turisme gastronòmic”. 

Una degustació d’arròs amb mussoleta a càrrec del restaurant El Cantó del Palasiet inaugurarà el dia 16 de febrer, a les 13 hores, a la plaça de l’Ajuntament, aquesta primera ruta gastronòmica. Anna Alvado ha convidat els veïns i visitants d’Altea a participar en aquesta degustació que estarà oberta al públic en general. Així mateix, l’edil ha informat que es donarà a Benestar Social una part d’aquesta degustació.

Pin It on Pinterest