Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, acompanyat per les portaveus de l’equip de govern, Imma Orozco (Compromís), Verónica López (PSPV-PSOE) i Beatriu Nomdedeu (Altea amb Trellat), es va reunir ahir per el matí amb els mitjans de comunicació en un desdejuni informatiu per fer un balanç de l’activitat municipal al llarg de l’any 2016 i avançar els nous projectes de cara al nou any.

Entre els projectes més rellevants de l’any que acaba l’alcalde va destacar els tres amb major inversió pressupostària com les obres de millora i modernització del Tram Altea – Calp; la rehabilitació mediambiental de la façana costanera del nucli urbà d’Altea, que ha esdevingut en la nova platja urbana de l’Espigó i  les obres de reurbanització del carrer Garganes, un projecte al qual s’han afegit diverses modificacions per millorar-lo.

A més el primer regidor també va fer referencia a altres iniciatives importants com l’inici dels tràmits per a la gestió pública de l’Escoleta Infantil amb la seua integració en la Xarxa d’Escoletes Infantils de 1r cicle de la Generalitat o, en eixe mateix sentit, els treballs encetats per fer que el Conservatori Professional de Música siga de gestió autonòmica.

Jaume Llinares també va fer referència a la tasca de revitalització cultural del municipi amb la creació de les dos càtedres d’estudis de la UA (Càtedra Enric Valor de Literatura contemporània, cultura popular i estudis musicals) i la UMH (Càtedra Institucional d’Estudis Artístics “Anneta Nicoli”) les dos amb seu al Centre Cultural Gadea, ‘’que converteixen Altea en l’única població amb dos càtedres universitàries a la província’’ i a la creació dels premis Altea de Literatura i Investigació, entre d’altres projectes que segons l’alcalde ‘’faran que Altea torne a ser un referent cultural’’.

De cara al pròxim any, són molts els projectes que impulsarà l’equip de govern. Entre els més destacats està la petició al Ministeri de Medi Ambient de la segona fase de la reforma del front litoral. Segons Llinares, “el nostre compromís és finalitzar la reforma de la façana litoral íntegrament, per això, d’acord amb el Ministeri, que haurà d’escometre la reforma de la zona marítima, l’Ajuntament està desenvolupant un document que reculla totes les actuacions necessàries per regenerar la part terrestre i poder accedir a finançament extern que podria arribar de fons europeus, a través de diferents plans d’ajuda”.

Per a finalitzar, Llinares va voler recordar que el pròxim any serà el de la celebració del 400 aniversari de la fundació d’Altea com a poble. Segons el primer edil, “són molts els esdeveniments i activitats que es posaran en marxa, però coincidint amb la data exacta de la seua fundació, el pròxim 11 de gener, farem un ple extraordinari al lloc on s’ubicava el primer Ajuntament d’Altea, en la Plaça Francesc Martínez i Martínez, en un acte molt especial per a commemorar aqueix dia. En poques setmanes presentarem el primer semestre d’activitats que dividiran les celebracions en dues parts, però hem volgut recordar amb un acte institucional la efemèride com es mereix”, va destacar l’Alcalde d’Altea.

  • Treball en equip i projectes globals

Segons Verónica López, portaveu del grup PSPV-PSOE, un dels principals objectius de l’equip de govern en aquesta legislatura ha sigut convertir Altea en un poble més amable i accessible per als ciutadans, i per açò s’han posat en marxa diferents iniciatives per a poder aconseguir-ho. Dins de les diferents responsabilitats de govern de la portaveu socialista, “enguany s’ha posat en marxa el segon pla d’igualtat, amb un pla intern que vindrà acompanyat d’un pla extern, es estan fomentant els consells de participació, com el Consell dels dones”. A més, “poder vertebrar i empoderar la nostra societat, especialment a les dones, a més de la inserció de les persones amb diferents discapacitats, deu ser una prioritat d’aquest equip de govern”. Per a finalitzar, Verónica López va voler significar el bon balanç polític que de gestió ha fet l’equip de govern, donant mostres d’estabilitat.

Per la seua banda, la portaveu de Compromís Imma Orozco, va destacar també la bona sintonia entre els tres partits que conformen el govern municipal, cercant l’interès general. Per a l’edil de Compromís, el 2016 ha sigut l’any en què l’ajuntament ha contribuït a revitalitzar l’economia alteana, donant igualtat d’oportunitats a totes les empreses alteanes a l’hora de treballar en les inversions públiques. La portaveu de Compromis va voler destacar també que “hem començat a treballar de valent per resoldre els problemes d’accessos del nostre poble. Cal que les administracions competents posen Altea en el mapa i prenguen consciència que som l’únic poble de la comarca que no ha resolt els seus accessos. Segons Imma Orozco, “Durant molts anys hem estat castigats per la falta d’inversions que milloren els nostres accessos, i en el 2017, quan aparega informació sobre l’AP-7 o la N-332, Altea ha de ser un dels noms que aparega com a prioritat”.

Per a acabar, la portaveu d’Altea amb Trellat Bea Nomdedéu, va destacar que el secret de l’actual equip de govern està basat a atendre totes opinions que s’aboquen i treballar de manera conjunta. L’edil d’Altea amb Trellat va remarcar que un altre dels principals objetius de la legislatura es treballar per una major participació ciutadana, a través de propostes com l’impuls i creació dels diferents consells de participació municipals. Per a Nomdedéu, “és la manera més directa de coneixer del propi ciutadà els seus problemes i el que necessiten”. La portaveu d’Altea amb Trellat també va destacar algunes actuacions dins de les seues responsabilitats polítiques, ”enguany hem posat en marxa el pla de gestió i treball al Riu Algar i volem posar l’accent en la distribució dels productes dels nostres agricultors i fer-los més rendibles. Però sobretot, vull destacar la posada en marxa del pla de prevenció d’incendis, que ha tingut un pressupost d’uns 50.000 euros en el qual s’han fet importants treballs de prevenció com a tallafocs i diferents millores forestals perquè tinguem un bosc més sostenible, amb el creixement controlat del seu arbrat”, va destacar Bea Nomdedéu.

Pin It on Pinterest