Select Page

Els quatre estudiants d’Altea, Maive Carreres, del CEIP Les Rotes i Josep Coello Martínez, del CEIP Garganes i María Guarinos Ricart i Melissa Carmen Hatiegan, les dos de l’IES Bellaguarda, han sigut guardonats per la Conselleria d’Educació amb el Premi Extraordinari al Rendiment Acadèmic en Educació Primària i ESO, respectivament, de la Comunitat Valenciana al curs 2015-2016. Amb estos guardons la Generalitat reconeix l’esforç dels alumnes que van finalitzar els seus estudis del tercer cicle d’Educació Primària i de 4t d’ESO amb una nota mitjana de 10.

Per aquest motiu, tots ells han sigut els protagonistes de hui al plenari de l’Ajuntament, on han sigut felicitats públicament per tota la corporació municipal, així com els seus familiars i els professors que els han acompanyat en la seua trajectòria, i han rebut un premi econòmic per l’excel·lència en els seus resultats acadèmics. Una iniciativa presentada per la regidora d’Educació, Vicenta Pérez, que ha rebut el suport unànime de tota la corporació municipal.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha fet referència a ‘’l’orgull per als pares i mares, la comunitat educativa d’Altea i per als propis estudiants rebre aquestes distincions pel rendiment acadèmic que reconeixen el seu esforç’’. Llinares ha animat els estudiants a gaudir del premi i a seguir formant-se ‘’tant a nivell educatiu i com a persones, per això també és molt important que no us oblideu de jugar’’.

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Vicenta Pérez, s’ha referit als estudiants com ‘’exemples d’inspiració en valors com la superació personal, la responsabilitat i la perseverança en l’estudi en la societat actual’’.

A continuació, l’alcalde i la pròpia regidora d’Educació han fet entrega als alumnes guardonats del premi econòmic que l’Ajuntament d’Altea els ha atorgat amb motiu de l’excel·lència del seu expedient acadèmic, 100 euros per a cada un dels estudiants d’Educació Primària i 200 euros per a cada un dels estudiants d’ESO.

El Ple insta al Govern de l’Estat i al Ministeri d’Hisenda a eliminar la taxa de reposició d’efectius


Un altre dels punts tractats al plenari ha sigut l’aprovació d’instar al Govern de la Nació a eliminar la taxa de reposició d’efectius en la funció pública. Pere Lloret, regidor d’Hisenda, ha defès aquest punt que ha comptat amb els vots a favor dels grups de l’equip de govern (Compromís, PSPV-PSOE i Altea amb Trellat), el vot en contra del PP i l’abstenció de CIPAL.

Com ha explicat Lloret, ‘’la taxa de reposició és una limitació imposada pel govern central a les administacions locals per cobrir les baixes que s’hajen produït per jubilacions, defuncions, renúncies, etc.  al llarg de l’any anterior’’. Al 2016 es va establir com a regla general una taxa de reposició del 50%. És a dir, es podia cobrir la mitat de les baixes produïdes en el 2015. ‘’Ara mateix estem pendents del Pressupostos Generals, que són els que fixen la taxa de reposició. Fins que no s’elaboren, cap administració publica podrà ofertar places’’.

En la moció presentada s’esmenten els principals efectes d’esta mesura: els llocs de treball oferts per les administracions públiques han caigut en l’últim lustre un 87% i, en conseqüència, té un impacte negatiu en la qualitat dels serveis. A més, fa que el recurs a l’externalització de serveis siga cada vegada més recurrent.

El regidor d’Hisenda explicava que “la taxa de reposició no és més que un instrument per retallar els gastos de personal de les administracions públiques. Esta mesura, afegida a la prohibició de crear noves places, és ara mateix, i al meu entendre, totalment innecessària: en tenim prou amb les restriccions marcades per la Llei d’Estabilitat Pressupostària i la regla de gasto. Ja fan el seu efecte de control sobre qualsevol tipus de despesa. Per això demanem l’eliminació de la taxa de reposició”.

Aprovació de la moció sobre l’eliminació de la violència contra les dones


S’ha elevat al plenari per a la seua ratificació la moció conjunta sobre l’eliminació de la violència contra les dones que tots els grups de la corporació municipal van signar el passat dia 25 de novembre amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Com ha defès Verónica López, regidora d’Igualtat, ‘’amb l’objectiu de reafirmar el compromís del nostre Ajuntament, com administració pública, en la lluita contra la violència de gènere i el treball en les qüestions relatives a la igualtat’’. 

Alcea s’adhereix al Consell Municipal de Comerç i Turisme


Al punt 3 s’ha aprovat per unanimitat l’adhesió d’Alcea, l’Associació Local de Comerciants i Empresaris d’Altea, al Consell Municipal de Comerç i Turisme. La regidora de l’àrea, Anna Alvado, ha aprofitat per convidar als comerciants del poble a participar de la pròxima campanya de Nadal organitzada per aquesta associació amb la col·laboració de la regidoria de Comerç.

Llei urgent de vivenda en la Comunitat Valenciana


El plenari ha aprovat la moció per una llei urgent de vivenda en la Comunitat Valenciana que resolga els problemes de l’emergència habitacional. Una moció defensada per la regidora de Benestar Social, Verónica López, que ha comptat amb els vots a favor dels grups de l’equip de govern (Compromís, PSPV-PSOE i Altea amb Trellat), CIPAL i el vot contrari del PP.

Nomenament de jutge de pau substitut


Entre els punts de l’ordre del dia el plenari ha anomenat també al jutge de pau substitut, Jaime Torres García. Aprovat unànimement per tota la corporació, ésta ha sigut l’única sol·licitud presentada, com ha informat el regidor de Recursos Humans, Pere Lloret, que ha agraït ‘’la seua disposició de participar en la vida pública alteana’’.

Precs i preguntes formulats per la ciutadania


El plenari ha acabat donant veu a la ciutadania en el torn de precs i preguntes formulats per la ciutadania. Luis Felipe Verdú ha preguntat sobre la vigilància i compliment de l’ordenança en la zona de la platja d’animals de companyia. Pregunta que ha estat contestada pel regidor de Seguretat Ciutadana, Vicent Ripoll.

Pin It on Pinterest