Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha rebut en dependències d’Alcaldia als sis alumnes de la tercera edició de la Beca-Residència Paisatge Altea (BRPA) 2016, que es desenvoluparà del 5 al 17 de setembre a la nostra localitat. Han acompanyat també als estudiants el regidor de Cultura, Diego Zaragozí i Iván Albalate, director de la beca i vicedegà de la Facultat de Belles Arts de la UMH.

Jaume Llinares ha donat la benvinguda a Altea als alumnes que enguany es beneficiaran de l’esmentada beca, els quals provenen de la Universitat Politècnica de València, de la pròpia Universitat Miguel Hernández d’Elx i de les universitats de Salamanca, Sevilla, Barcelona i País Basc.

La beca paisatge promou el desenvolupament i la promoció de l’art i la cultura. Com ha explicat el regidor l’objectiu és realitzar un treball artístic en relació amb la representació del paisatge i, concretament, el paisatge d’Altea. Una de les novetats d’esta edició és que els dies 8 i 9 de setembre, de 18 a 21 hores, els alumnes estaran pintant en directe a la plaça de l’església, un treball del que podrà gaudir tot el públic que ho desitge. Iván Albalate ha anunciat que cada any es proposarà un lloc diferent i significatiu d’Altea ‘’perquè els alumnes pinten un mateix referent del municipi’’.

Per la seua banda, Diego Zaragozí ha anunciat que el divendres pròxim, 16 de setembre, i com a cloenda de la beca, tindrà lloc una exposició de tots els treballs que han realitzat els alumnes durant la seua estada a Altea.

La iniciativa de la beca Paisatge surt de la col·laboració entre la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Fundació Caixaltea i l’Ajuntament d’Altea. La UMH coordina tots els treballs dels alumnes, Caixaltea beca als alumnes amb la manutenció i l’Ajuntament d’Altea col·labora amb la cessió de l’espai, la Finca Santa Bàrbara, on s’allotgen els alumnes durant els dies de durada de la beca.

Pin It on Pinterest