Select Page

El plenari reunit en sessió ordinària ha aprovat la sol•licitud de pròrroga del Document de Referència (assimilable al Document d’Abast) per a l’evaluació ambiental i territorial estratègica del Pla General Estructural d’Altea. La iniciativa ha sigut aprovada amb els vots a favor dels grups de l’equip de govern, Compromís, PSPV-PSOE i Altea amb Trellat, i també amb el suport de CIPAL i amb els vots en contra del PP.

Imma Orozco, regidora d’Urbanisme, ha explicat la motivació de la sol•licitud d’aquesta pròrroga, que preveu la LOTUP, donat que el Document de Referència que Conselleria va remetre a l’Ajuntament en 2013 caducarà el pròxim 20 d’agost. ‘’La pròrroga, legalment establerta en dos anys, servirà per completar la tramitació de l’Avaluació Ambiental i Territorial Estratègica del PGE”, avançava la responsable d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Altea.

Entre els motius per demanar esta prórroga està ‘’el fet que la LOTUP entrara en vigor en ple procés de redacció i que ha implicat una inversió de temps important en tant en quant variaven mètodes i criteris’’, indicava Imma Orozco.

‘’D’altra banda, quan vam entrar a governar vam ampliar el període d’exposició pública per tal d’establir processos participatius que ajudaren a obtenir un document amb les màximes garanties de consens. Cal tenir en compte que estem parlant sobre el futur a vint anys del planejament i, segons la regidora, la participació que marca la llei no assegura eixe extrem’’.

A més, s’està encara a l’espera d’alguns dels informes preceptius que, després de més d’un any d’haver sigut sol•licitats, encara no han obtingut resposta per part de l’Ajuntament. ‘’Òbviament, esta és una qüestió que escapa de tot punt a la nostra voluntat. Més enllà, cal resoldre les més de quatre-centes al•legacions presentades atenent tots els extrems abans esmentats’’, assenyalava Orozco.

Per últim, informava Imma Orozco, existeixen d’una banda directrius que han passat a ser vinculants com l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana i d’altra, la posada en marxa del PATIVEL que plantejaran altres opcions per a determinades zones afectades. Totes eixes qüestions han de contemplar-se en la proposta de Pla General Estructural i és per això que la pròrroga es fa necessària.

Per a la regidora d’Urbanisme “l’actitud irresponsable del PP en el plenari, faltant a la veritat per argumentar el seu vot contrari a poder continuar treballant en la revisió del PG, és un nou exemple que el PP més ranci ha tornat. Quan no tenen arguments se’ls inventen, arribant a dir que s’havia modificat el document de Referència quan és el mateix que ells van rebre de Conselleria en 2013”.

El plenari també ha aprovat considerar el desequilibri econòmic de la concessió del servici de manteniment i explotació de la piscina municipal d’Altea, concretament en referència a les despeses elèctriques de les instal•lacions degut a una errada d’estimació del mateix en els plecs de la concessió l’any 2013. El punt, presentat pel regidor d’Infraestructures. Roque Ferrer, ha comptat amb el suport dels grups de l’equip de govern, Compromís, PSPV-PSOE i Altea amb Trellat i del PP i l’abstenció de CIPAL.

Finalment, el plenari donava un pas més per a la protecció cultural de la festa de l’Arbret d’Altea. Una moció presentada pel regidor de Cultura, Diego Zaragozí, i que va comptar amb el suport de tot els grups polítics amb la qual l’Ajuntament d’Altea inicia els tràmits per reconèixer la festa de l’Arbret com Bé Immaterial de Rellevància Local.

Pin It on Pinterest