Select Page

L’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal ha començat a aplicar l’endoteràpia, una nova tècnica amb la qual es tractaran tots els arbres municipals, i que ja s’ha començat a utilitzar en l’arbrat de les avingudes Comunitat Valenciana i Corts Valencianes.

L’endoteràpia és una tècnica alternativa als tractaments químics tradicionals, un mètode de tractament fitosanitari de l’arbrat urbà contra diverses plagues com el morrut roig, el Tomicus destruens, la processionària del pi, el pugó o la cotxinilla, amb un baix impacte ambiental i mínim risc per a les persones. Respecte als efectes, s’espera que s’acabe amb plagues molestes com la cotxinilla o el pugó, que produeix una mena de melassa enganxosa que tant embruta el terra i als vianants.

Està previst que el tractament es vaja aplicant a la resta dels arbres inclosos els dels col•legis, per tal d’aconseguir la major eficàcia i reduir a zero el risc per als més menuts. La tècnica consisteix en la injecció en el tronc d’una substància nutritiva o fitosanitària que es distribueix per la planta gràcies a la saba. ”El sistema que s’implanta a Altea és el menys nociu per a l’arbre ja que no requereix de perforacions en el tronc que després poden ser entrades d’altres malalties”, han assenyalat des de l’Empresa Pública.

Imma Orozco, regidora responsable de l’Empresa Pública, ha explicat que ”l’endoteràpia aporta avantatges respecte als tradicionals tractaments aeris, entre les quals destaquen l’absència de nebulització o atomització de productes químics en l’ambient així com la seua innocuïtat per a la salut de les persones, tant per a la ciutadania com per als aplicadors. A més es pot focalitzar el tractament, evitant així els tractaments indiscriminats”.

Segons la regidora, ”amb aquest nou mètode de treball es pretén tenir menors costos d’aplicació, aconseguir major eficiència i eficàcia en les accions de la brigada de jardineria i reduir l’impacte mediambiental tractant les plagues d’una forma molt més selectiva, així com les molèsties per als veïns”.

‘’Una nova inversió que, juntament amb l’aplicació del vinagre com a herbicida biològicament sostenible, situa l’Empresa Pública en l’avantguarda dels tractaments fitosanitaris. Un nou impuls als serveis públics per al benefici de tots els alteans’’, concloïa Imma Orozco.

Pin It on Pinterest