Select Page

El 2 de juliol s’inaugura la temporada estiuenca de la XXXIII edició de la Mostra d’Artesania, ubicada a la plaça de l’Església, al nucli antic d’Altea. Així ho han anunciat el regidor de Cultura, Diego Zaragozí, i la presidenta de UNART, Unió d’Artesans d’Altea, Martha Williams.

La Mostra es podrà visitar fins al 4 de setembre en horari de 19:30 hores a 00:30 hores i com és habitual es complementarà amb activitats paral•leles els dimecres com concerts i tallers.

Diego Zaragozí ha manifestat l’agraïment de la regidoria de Cultura a tots els artesans per la feina que realitzen durant tot l’any i que queda plasmada en els articles que es poden adquirir a la Mostra. Així mateix, l’edil ha posat èmfasi en la qualitat del treball de cada un d’ells basat en la seua elaboració a mà, els materials i el disseny de cada un d’ells.

Per la seua banda, Martha Williams, assenyalava que Altea és una referència en l’àmbit de l’artesania nacional, per la qualitat i l’alt nivell de tots els participants, seleccionats per un jurat especialitzat. La representant de UNART afegia que el nom d’Altea està associat a la Mostra i agraïa la col•laboració de l’Ajuntament d’Altea pel seu suport a la mateixa.

Martha Williams afegia que la majoria dels articles de la Mostra són elaborats a nivell local, sent tots realitzats en el territori nacional, ”són creats, dissenyats i elaborats al taller de cada artesà”. I Diego Zaragozí destacava el valor afegit que suposa el que propi artesà estiga present en el seu estand per explicar el procés de creació de la peça.

El tercer dimecres del mes de juliol un jurat decidirà els premis de la Mostra al millor estand, la millor peça única i l’Associació UNART atorgarà també el seu premi, que suposa l’accés directe a la Mostra de l’any que ve.

La mostra està formada per 21 parades amb una àmplia varietat d’oficis especialitzats en el tractament artesanal de materials com metalls preciosos, metalls, vidre, fusta, paper, ceràmica, seda, etc.

Finalment, el regidor ha convidat tant a alteans com a visitants a conèixer la Mostra, així com les peces a concurs, ”si el treball dels artesans és d’una qualitat altíssima, en les peces a concurs aquesta es multiplica per deu. És una magnífica oportunitat per conèixer el millor treball de cada un dels artesans a través d’aquesta peça única”.

Pin It on Pinterest