Select Page
  • El
    lema de la 43 edició del CIMVA serà “La Ràdio de la teua vida”, amb
    el que la SFA retrà un homenatge a aquest mitjà de comunicació

  • La SFA seleccionarà un màxim de 3 bandes de música simfòniques
    en una única secció, amb un màxim de 135 músics, que actuaran el 10 de desembre
    a Palau Altea

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; el regidor de Cultura, Diego Zaragozí i el president de la Societat Filharmònica Alteanense (SFA), Juan Tomás Laviós han presentat este matí les bases de la 43 edició del Certamen Internacional de Música ‘’Vila d’Altea’’ que tindrà lloc el 10 de desembre a Palau Altea.

Esta presentació és el punt d’inici oficial de l’esdeveniment que enguany ha escollit com a lema “La Ràdio de la teua vida” amb el qual es vol retre un homenatge a un mitjà de comunicació que ha estat un referent i un instrument amb el qual transmetre i posar en contacte la societat des de principis del s.XX. Amb aquest lema també es reconeixerà la trajectòria de l’emissora local, Ràdio Altea, que ha donat una important cobertura informativa al certamen i l’ha retransmés en directe.

Jaume Llinares ha destacat la importància que per a l’Ajuntament d’Altea suposa l’organització d’un esdeveniment d’aquestes característiques, que és una de les activitats culturals més importants de la localitat ‘’que volem potenciar cada any’’ i ha reconegut el magnífic treball de la directiva de la SFA que ha aconseguit situar-lo com una cita imprescindible tant a nivell nacional com internacional. Jaume Llinares ha recordat les importants xifres del certament que ha vist passar 183 bandes de música procedents dels quatre continents, més de 17.000 músics i 130.000 espectadors. 

En aquest sentit, Diego Zaragozí, regidor de Cultura, ha posat l’accent en el treball de la SFA i els seus musics en l’organització del certament que cada any rep bandes de gran qualitat i ha expressat el suport de la regidoria de Cultura a l’esdeveniment.

Com ha explicat Juant Tomás Laviós, president de la SFA, la comissió organitzadora seleccionarà la participació d’un màxim de 3 bandes de música simfòniques en una única secció, amb un màxim de 135 músics. Juan Tomás Laviós ha anunciat també el compositor de l’obra obligada, que serà José Rafael Pascual. Les formacions hauran d’interpretar dues obres puntuables, l’obra obligada del professor Pascual amb el títol “SYNTONIA” A Diptych for band i una altra de lliure elecció, preferiblement composta per a banda de música.

La 43 edició premiarà la millor de les bandes seleccionades amb 6.000 euros i el trofeu “Societat Filharmònica Alteanense”. Les altres dues formacions percebran 3.000 euros per la seua participació. A més, es podrà atorgar un premi especial del jurat al millor solista que rebrà un diploma acreditatiu. El termini d’inscripció començarà a les 17:30 hores del dia 13 de juny de 2016, i finalitzarà a les 19:00 hores del dia 15 de juliol del 2016.

“La SFA ha aconseguit donar continuïtat a aquest emblemàtic projecte. Després d’una etapa difícil hem aconseguit mantenir una estabilitat i promoure una activitat cultural que dinamitza i potencia la imatge d’Altea com a poble compromès amb la cultura musical”, afegia Juan Tomás Laviós. El president de la SFA afirmava que des de la seua reaparició el CIMVA es consolida com un referent cultural gràcies al suport de l’Ajuntament d’Altea i de Palau Altea i concloïa agraint eixe recolzament  i el d’altres entitats col•laboradores com Caixaltea.

Pin It on Pinterest