Select Page

La Societat Ornitològica d’Altea va organitzar una nova edició del Trofeu de pardals silvestres, en homenatge al fundador de la Societat Ornitològica Alteanense i de la FOCSE, la Federació Ornitològica Cultural Espanyola, Timoteo Laviós, que es va celebrar el passat diumenge al camp de futbol de Garganes. Al XIX Concurs Apertura de Pardals Cantors van acudir més de 200 aficionats de tota la província amb les seues aus engabiades, majorment caderneres i verderols, i disposats a competir en cant i tri. El lliurament de trofeus va estar presidit per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, que va estar acompanyat pel regidor d’Esports, Pere Barber, i el president de la Federació Espanyola d’Ornitologia, Miguel Soler, i del president de la Societat Ornitològica Alteanense, José Llinares.

El alteà, Timoteo Laviós, va ser fundador de la Fundació Ornitològica Cultural Espanyola i de la Societat Ornitològica Alteana, la SOA. Timoteo Laviós va morir fa 19 anys i en la seua memòria la SOA organitza un torneig anual. Va ser, en paraules de Miguel Soler, “un símbol del silvestrisme a la Comunitat Valenciana”. L’ornitologia, va explicar Soler, és un esport que organitza competicions per avaluar la qualitat del cant i del tri d’espècies silvestres com la cadernera, el verderol, el passerell i el gafarró. És, segons Soler, una afició més cultural que esportiva i al febrer es fan concursos d’apertura.

José Llinares, és el president de la Societat Ornitològica Alteana, una societat que “cada dia va a més, vam començar amb 40 persones i ara som 80, i en quasi totes les societats va augmentant”. La recaptació, al voltant de mil euros, anirà destinada a una ONG que treballe amb famílies necessitades, va destacar el president de la societat alteanense. En el trofeu en homenatge a Timoteo Laviós, no van cobrar els jutges, i les aus es van pagar a 4 euros, recaptant més de 1.000 euros. La Societat Ornitològica Alteanense té 25 anys, i “segueix activa i amb ganes de seguir treballant, perquè la integrem amics i aficionats als pardals cantors”, segons el seu president.

Pin It on Pinterest