Select Page
  • Esta activitat, dirigida a les famílies dels alumnes dels CEIP d’Altea, comença el proper 1 de febrer i finalitzarà al mes de maig

La regidora d’Educació, Vicenta Pérez, ha anunciat el començament de l’Escola Familiar, previst per al proper 1 de febrer. L’Escola Familiar és una iniciativa de l’Ajuntament d’Altea, oberta a totes les famílies de tots els col•legis d’Altea, per tal que els pares i mares aprenguen de les seues i d’altres experiències en el procés educatiu dels fills.

‘’En les sessions, ha explicat la regidora d’Educació, anirem tractant diversos temes que considerem que són d’interès a l’hora d’educar de la manera més adequada, com poden ser els recursos per a afrontar els problemes del dia a dia, mètodes per a millorar la comunicació familiar, parlar sobre sexualitat, la importància de la relació família-escola per al desenvolupament òptim de l’oci i el temps lliure en família. Per això, des de la regidoria d’Educació, animem a tots els pares i mares interessats a participar en esta activitat’’.

Les sessions, que comencen el proper dilluns, 1 de febrer, tindran lloc en horari de matí i de vesprada als diferents CEIPS d’Altea, i es prolongaran durant els mesos de febrer, març, abril i maig. La primera sessió serà una introducció a la formació per a les famílies; en la segona sessió es tractaran els sentiments i l’aprenentatge per entendre com ens sentim; la tercera sessió abordarà la comunicació; la quarta sessió tractarà la sexualitat; la quinta sessió serà sobre ‘’El xiquet, el col •legi i la família’’ i, per últim, la última sessió porta com a títol, ‘’Ho passem bé en família!’’. Tota la programació, amb les dades, horaris i el CEIP on es celebrarà està disponible a la web municipal, www.altea.es

Amb les activitats de l’Escola Familiar es pretén crear un clima agradable i de confiança, perquè els pares i mares es senten còmodes, puguen participar de manera activa i aprendre tot allò que es vaja compartint. ‘’Per això hem decidit que totes les sessions seran teòric-pràctiques amb la finalitat de ser més amenes i se’ls puga traure el màxim partit’’, explicava la regidora.
 
Al respecte d’esta activitat, Vicenta Pérez, ha assenyalat que ‘’al llarg de la criança dels xiquets i xiquetes ens trobem amb moltes incerteses i qüestions. Sovint ens preguntem si els estem educant bé, si estem fent el correcte, i inclús de vegades ens sentim desbordats i amb temor per no saber com afrontar determinats temes i situacions. Estes qüestions poden generar en la família, i en la parella un distanciament i malentesos. No hi ha manuals ni receptes màgiques que ens dicten com ser bons educadors, però si podem aprendre de nosaltres mateixos, de les nostres experiències, de les altres persones que estan al nostre voltant i dels xicotets perquè esta etapa, la infància, siga constructiva, suportable i positiva’’.

Pin It on Pinterest