Select Page

El Regidor d’Infraestructures, Roque Ferrer, ha anunciat que l’Ajuntament ja ha sol·licitat una subvenció que anirà destinada a la reparació i asfaltat del camí de la Costera Blanca en la Serra Bèrnia. Una subvenció dependent de la convocatòria anticipada d’ajudes per a Ajuntaments de la província d’Alacant per a inversions de camins de titularitat no provincial.

Tal com informava l’edil de l’àrea, el camí de la Costera Blanca es troba en molt mal estat de conservació en alguns trams de què destacava la zona més alta. Ferrer afirmava que la falta de manteniment ha generat l’aparició de clots, que en alguns casos ha suposat la disgregació de la base del camí en què la pluja i el tràfic han erosionat estos punts a més de generar la desintegració del ferm. De fet, en l’actualitat hi ha uns quants trams on l’accés amb un vehicle és pràcticament impossible.

Roque Ferrer avançava en què consistiran els treballs de millora de la Costera Blanca, el primer d’ells l’agranat mecànic per a la neteja i sanejat de la zona en què s’ha d’actuar. A més es procedirà a la regularització de la base del ferm per mitjà de farcit eliminant així tots els clots en pitjor estat, fins a 10, així com l’asfaltat dels punts en què siga necessari fins a 1.108 metres lineals repartits entre els set pitjor trams i un total de 3.881 m 2.

Ferrer mostrava la seua satisfacció davant d’este projecte tan necessari, ja que segons comentava, era una qüestió de seguretat per l’estat en què es troben diversos punts de la Costera Blanca, una zona de principal accés a la Serra Bèrnia des d’on accedixen un gran nombre d’usuaris. El pressupost d’estes obres ascendix a 59.827,26€ dels que l’Ajuntament tan sols es farà càrrec del 35%, tal com informava l’edil de l’àrea, ja que el 65% restant està subjecte a la subvenció.

A més, el regidor destaca que gràcies a estes obres es millorarà la qualitat de l’accés a la Serra Bèrnia tant per a vehicles com per a vianants que usen este punt per a visitar les pintures rupestres en “l’ermita del Vicari” patrimoni de la UNESCO, així com per a accedir al Fort de Bèrnia, Bé d’Interés Cultural, o per a realitzar la ruta senderista PR-CV 7 i de la mateixa manera millorarà l’accessibilitat per als mitjans d’extinció d’incendis forestals o serveis de manteniment Municipal.

Pin It on Pinterest