Select Page

El Forat de Bèrnia, que se situa en la ruta PR-CV7, és un dels llocs favorits per a qualsevol senderista, siga el que siga el seu nivell, per la qual cosa rep grans quantitats de visitants. Des d’aqueix lloc es pot contemplar el paisatge, amb els seus pobles, horts, boscos, barrancs, muntanyes i el mar Mediterrani, podent veure en dies clars fins Eivissa, la ciutat d’Alacant i mes allà. Per açò moltíssimes persones es paren allí per a gaudir de les vistes espectaculars, i normalment se senten a menjar i beure alguna cosa.

No obstant açò, molts d’elles deixen arrere més que les petjades de les seues sabates; qualsevol persona que ha estat allí ha pogut observar la gran quantitat de residus presents, des de mocadors, paper d’alumini i envasos de plàstic, fins a botelles de vidre i burilles; és a dir, els tipus de residus relacionats amb activitats d’oci. És un vertader impacte paisatgístic i lleva part de l’encant del lloc.

Per açò, des de la Regidoria de Medi ambient, l’Ajuntament d’Altea, després d’organitzar la neteja de la zona i recollir i retirar els residus presents en el Forat, vol enviar un missatge a la ciutadania.

En total s’han arreplegat 4 borses de brossa, de 30 litres cadascuna, la qual cosa és una quantitat considerable. Un aixecament fotogràfic realitzat abans i després del treball realitzat, transmet clarament la gran quantitat de residus trovats.
 
Està en les nostres mans que aquesta situació no es torne a repetir.

Ara, el Forat de Bèrnia està net. Però durant quant temps es mantindrà així?

A través de les nostres actituds i les nostres accions podem fer que es mantinga.

En primer lloc, sempre hem de començar per nosaltres mateixos; si volem un lloc net, procurem no abandonar la nostra brossa allí. Com tots sabem: “la brossa no torna sola”. És a dir, és la nostra obligació portar-la a un contenidor i dipositar-la de la forma correcta.

En segon lloc, si veiem a algú abandonant la seua brossa, no dubtem a comentar-li-ho. Moltes persones ho fan per costum o facilitat. Però si nosaltres diem alguna cosa sobre açò, la majoria de les persones s’adonaran que no és una actitud acceptable i es responsabilitzaran de la seua correcta disposició.

Finalment, quan estiguem en un lloc on hi haja brossa, i no estiga present la persona que la va abandonar allí, sempre podem decidir ajudar a la naturalesa una mica i arreplegar la brossa, i tirar-la en el contenidor més proper. La naturalesa ens ho agraeix!

Per a Finalitzar, afegim l’enllaç a totes les activitats que des de Parcs Naturals de la Generalitat Valenciana s’han organitzat per a commemorar el dia Internacional de les Muntanyes, que encara que és l’11 de desembre, s’ha estat celebrant durant els mesos de novembre i desembre amb el lema “Parcs Naturals i Sostenibilitat” http://www.agricultura.gva.es/va/web/parques-naturales/parcs-naturals-i-solidaritat

La Natura és de totes i tots nosaltres. A les nostres mans està la seua cura i protecció!

Pin It on Pinterest