Select Page

Amb aquesta rebaixa, la tercera des de 2011, l’equip de govern ha reduït els seus sous un 22% des de l’inici de legislatura. També s’eliminen els telèfons mòbils i les dietes dels regidors.

El Ple de l’Ajuntament d’Altea ha aprovat aquest matí, per unanimitat, la reducció d’un 5% en el sou dels regidors i d’un 20% en l’aportació als grups polítics municipals. La mesura, presentada per l’equip de govern, suposa la tercera reducció dels sous dels regidors ja que en 2011, a l’accedir a l’Ajuntament, el Partit Popular va reduir un 10% la nòmina dels edils, mentre que en 2012 s’ha acordat la supressió de la paga extraordinària de Nadal. D’aquesta manera, amb la mesura aprovada avui per als Pressupostos de 2013, des de l’inici de legislatura s’ha reduït el sou dels regidors en un 22%. Així mateix, s’ha aprovat l’eliminació de dietes per als edils i la supressió de tots els telèfons mòbils dels regidors, a càrrec de l’Ajuntament. 

Segons ha explicat l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, aquest paquet de mesures respon a la “necessitat d’implicar als alteans en el full de ruta de l’Ajuntament per a poder sortir com més aviat de la crisi econòmica, fins i tot abans que altres municipis del nostre entorn, i estar preparats per a quan acabi la crisi”. Miguel Ortiz ha assenyalat que “és fonamental que l’Ajuntament treballe conjuntament amb tot el teixit empresarial, social, festiu, cultural i esportiu per a poder sortir de la crisi, i amb aquestes mesures que hem aprovat avui estem sent conseqüents amb el que diem i amb el que fem”. En aquest sentit, Ortiz, ha recordat que la reducció de sous, i l’eliminació de dietes i telèfons mòbils són una mostra d’autoritat “moral, perquè l’Alcalde i els regidors han de ser persones exemplars perquè els alteans tornen a sentir-se orgullosos dels seus dirigents i confien en l’Ajuntament com motor econòmic de la nostra localitat”. Així mateix, ha recordat que aquesta forma d’actuar contrasta amb la de l’anterior equip de govern, ja que el PSOE el primer que va fer en 2007, a l’arribar a l’Ajuntament, va ser pujar-se un 30% els sous. A més, en la passada legislatura un regidor del Bloc sense competències cobrava més del que cobra actualment l’Alcalde d’Altea, i Andrés Ripoll, quan era Alcalde, cobrava 1.000 euros mensuals més del que cobra actualment el Primer Edil. 

Pressupostos Municipals de 2013. 

Durant el Ple Ordinari d’aquest matí també s’ha aprovat el Pressupost Municipal per a 2013, amb els vots a favor del Partit Popular i Cipal, i els vots en contra del PSOE i del Bloc. Uns Comptes en les quals l’apartat d’Ingressos es reduïx en 2.100.000 euros, al passar de 27,8 milions en 2012 a 25,7 milions en 2013. Mentre que l’apartat de despeses es reduïx en 700.000 euros, al passar de 25,4 milions a 24,7 milions. Per a Miguel Ortiz, “es tracta del millor Pressupost, dintre dels possibles, perquè és un pressupost realista i sostenible. Són uns pressupostos necessaris perquè ajuden a sanejar els comptes municipals, ajuden a crear ocupació i respecten l’estabilitat entre ingressos i despeses”. 

En aquest punt, l’Alcalde d’Altea ha remarcat que “amb aquest Pressupost, i les diferents mesures de reducció de la despesa que hem aprovat, estem treballant i asseient les bases per a poder crear ocupació i augmentar en un futur les subvencions al teixit associatiu alteà” i ha afegit que “la crisi ens ha dut a tenir menys ingressos, a pesar de l’augment dels tributs, amb el que es demostra que no estem incrementant la càrrega financera als ciutadans perquè van a pagar dos milions d’euros menys”. 

Dintre dels Comptes Municipals per al pròxim any, cap destacar que la despesa de totes les partides es reduirà entre un 20% i un 50%, amb l’objectiu de potenciar les partides d’Educació, que es mantindrà, i Serveis Socials i Ocupació, que es veuran incrementades. Els Pressupostos de 2013 inclouen un Programa Mensual d’Activitats de Comerç i Turisme; iniciatives per a impulsar la rehabilitació d’habitatges, de locals i d’edificis; un Pla d’Estímul d’Ocupació; La posta en marxa de la Brigada de Resposta Ràpida, a través de l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal; el Programa per al Manteniment de l’Habitatge Habitual; l’impuls de l’Avinguda Jaume I com Centre Cultural Urbà; i un Programa de Reactivació del Patrimoni Municipal, que va a incloure, el Palau, Villa Gadea (al traslladar-se la Policia Local al nucli urbà), el Centre Cultural d’Altea la Vella, la Finca Santa Bàrbara, la Casa de l’Aigua, i l’edifici que alberga la Fundació Schlotter. Finalment, Ortiz ha posat l’accent que aquests Comptes recullen l’impuls definitiu al Projecte del Front Litoral i ha subratllat les mesures d’estalvi i eficiència en la gestió que es van a posar en marxa, com el nou organigrama polític que va a tenir l’Ajuntament d’Altea, la nova Administració Pública Local, incloent una nova organització departamental i funcionarial, i l’encomana de la recollida d’escombraries a l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal.

Pin It on Pinterest