Select Page

Altea serà una de les primeres localitats de la província d’Alacant que participarà en la campanya de donació de sang ‘Nadal Solidari’, llançada pel centre Provincial de Transfusions de Sang. La jornada de donació de sang tindrà lloc el dimecres 19 de desembre en l’edifici del CEAM de 16:30h a 21:30h de la nit. 
El Regidor de Sanitat i Serveis Socials, Gregorio Alvado, ha demanat la col·laboració veïnal ja que “el Nadal és una època per a celebracions, una època per a compartir, per això demanem que compartiu el que més valor té, la vostra sang, i demanem que el dimecres 19 de desembre fem el Nadal més solidari”. Alvado ha fet una crida a favor de la donació de sang perquè “són molts els malalts que necessiten de la donació de sang per a superar la seva malaltia” i ha recordat que precisament són els períodes vacacionals, com els Nadal, no hi han donants, provocant en alguns casos que alguns hospitals sofreixin desproveïment. 
Per la seva banda, el Doctor Luis Hernández, coordinador del Centre de Transfusions d’Alacant, ha agraït el suport de l’Ajuntament a la campanya nadalenca i l’esforç solidari dels donants de sang alteans. Hernández ha xifrat les donacions anuals en la província d’Alacant, ara que acaba 2012, entorn de les 60.000 transfusions o donacions. Així mateix, ha explicat que durant aquestes dates vacacionals els hospitals han de tirar mà de les seves reserves de sang. 
Altea serà dels primers pobles de la província que rebran una Unitat del Centre Provincial de Transfusions, el dimecres 19 de desembre, amb l’objectiu d’aconseguir entre 65 i 90 donacions, xifra similar a les d’altres campanyes de Nadal. A més, un altre dels objectius, és animar a noves persones a fer-se donants de sang, per al que no es necessita més que reunir uns pocs requisits. Ser major de 18 anys i menor de 60; pesar més de 50 quilos i estar en bon estat de salut.

Pin It on Pinterest