Select Page

Ahir a la tarda, l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, juntament amb una nodrida representació de l’equip de Govern va visitar les noves instal·lacions de l’almassara Municipal, situada en la Cooperativa Agrícola d’Altea. Durant la visita, van estar acompanyats del president de la Cooperativa d’Altea, Francisco Devesa, i pel gerent, Xema Pérez.

L’Alcalde d’Altea va posar l’accent que, amb aquesta iniciativa, es recupera un ofici tradicional alteà i va ressaltar el treball desenvolupat pel regidor d’Agricultura i Medi ambient, Miguel Ángel Capilla, perquè Altea torni a tenir una almassara, després de dotze anys. Segons va explicar Ortiz, “són aquestes arrels les quals han de posar en valor el futur del nostre poble”. Per la seva banda, Miguel Ángel Capilla va remarcar la importància d’aquest projecte, ja que “es tracta d’una acció ambiental per a posar en valor el nostre paisatge”.

Finalment, Francisco Devesa, va destacar que les instal·lacions poden ser utilitzades per qualsevol particular que vulgui dur la seva collita i fer oli. De fet, l’activitat va començar el dia 25 d’octubre i ja s’han sobrepassat els 15.000Kg d’oliva processada. La capacitat de treball són 180 quilos per hora, pel que s’estan molent mitjanes de 2.000Kg diaris.

Pin It on Pinterest