Select Page

L’edició d’hivern del Mercat del Convent, celebrada dissabte passat, ha sigut un èxit rotund. Així ho demostren dos factors: el d’assistència i el de nivell de vendes dels llocs participants. Unes xifres que des de l’organització, Ajuntament i Agrollotja, es valoren de manera molt positiva.

Jocs tradicionals, concursos, demostracions artesanals, degustacions, balls regionals, tasts i fins i tot un concert, van acompanyar a la venda de productes de Km 0 que el Mercat del Convent ha ofert fins ara en la seua tercera edició. Una celebració que, gràcies al conveni signat entre l’associació Agrollotja i l’Ajuntament d’Altea, representat per les regidories de Cultura, Medi Ambient i Comerç, es reproduirà cada estació de l’any.

Al llarg del matí, els regidors d’Agricultura i Comerç, Jose Orozco i Miguel de la Hoz, respectivament visitaven la iniciativa i eren partícips de l’interès despertat pel Mercat del Convent entre la població.

En paraules de Jose Orozco, “són les 12 del mig dia i açò està ple. Per tercera vegada el Mercat del Convent torna a tenir una acceptació important per la gent d’Altea, però també pels visitants”.

“Són 14 llocs on s’intenta unir la tradició, tant agrícola com gastronòmica i artesanal i que els productors, d’Altea o de la Comarca, puguen donar a conèixer el producte; així com els consumidors comencem a valorar encara més el producte de Km 0, que té una qualitat més gran, una matèria primera més acurada. A més, tot això acompanyat d’activitats lúdiques, com una demostració de boixets, un tast d’oli i xarrada sobre com produir-lo i les seues propietats, un concurs d’allioli amb morter, entre d’altres, fan del dia d’avui un dia de trobada amb les tradicions i estem molt feliços d’estar celebrant-ne ja la tercera edició”. Assenyalava el responsable municipal d’Agricultura i Medi Ambient, que recordava que “se celebrarà una edició del Mercat del Convent per estació de l’any per intentar donar resposta a un cert públic que ja està acostumat a participar d’estos  esdeveniments”.

També l´edil de Comerç, Miguel de la Hoz, manifestava satisfacció per l´èxit de públic i apuntava: “som hui a la tercera edició del Mercat del Convent i és un plaer veure com tanta gent ve a gaudir de l’esdeveniment i també com a artesans de la zona mostren com elaboren els seus productes”.

Pel regidor, “és important posar en valor el producte de Km 0 i aquest Mercat del Convent recupera les tradicions i ajuda a conèixer producte de la terra, cosa que estem molt orgullosos”. “Agraïsc a tots els que fan possible este mercat, artesans, comerciants i sobretot a Agrollotja”, concloïa el responsable de Comerç.

Paraules de satisfacció i agraïment dels regidors d’Agricultura i Comerç a les quals també s’hi afegeix Aurora Serrat, edil de Cultura, àrea coorganitzadora de l’esdeveniment.

I finalment, des de l’associació Agrollotja també es compartia el sentiment d’èxit d’esta tercera edició del Mercat del Convent  i en el seu nom Beatriz Nomdedeu declarava, “estem molt contents del dia que estem passant perquè hi ha molt bona recepció per part del públic. La gent de les parades està contenta perquè veu que hi ha molt bon ambient; un ambient tradicional, de retrobament i a més festiu i vull dir que estem molt agraïts a tota la gent que fa possible que aquest projecte continue”.

Pin It on Pinterest