Select Page

El Ple de l’Ajuntament d’Altea ha rebutjat la moció presentada pel PSOE, que plantejava la modificació de l’Ordenança Fiscal de l’Impost de Béns Immobles per a rebaixar el tipus impositiu fins al 0,52%. La moció ha contat amb els vots en contra del Partit Popular i de Cipal, i amb els vots a favor del PSOE i del Bloc.

En la seva intervenció en el Ple, el regidor d’Hisenda, Pedro Barber, ha explicat que “la previsió d’ingressos del Pla de Sanejament i Reactivació Econòmica de l’equip de govern contempla un dèficit de 1.600.000 euros, i per això és necessari mantenir el tipus de l’IBI, perquè si ara no puja un 10%, en l’any 2019 caldria augmentar-lo un 40%, a causa del ‘Catastrazo”que va aprovar el PSOE en la passada legislatura”.

Així mateix, Pedro Barber ha remarcat que “el PSOE, quan governava, va calcular una previsió d’ingressos errònia, perquè entre impostos d’hotels, ús d’espai aeri per a telefonia mòbil i llicències de construccions, va calcular uns ingressos de 1.300.000 euros, que no s’han ingressat”. Per això, ha assenyalat que “és un exercici de responsabilitat complir el Pla d’Ajustament i és mentida el que diu el PSOE que es pugui pal•liar el ‘Catastrazo, que ells mateixos van aprovar, amb el descens del tipus impositiu de l’IBI”. “L’única cosa certa és que estem intentant mantenir els serveis prestats per aquest Ajuntament, plantar cara als deutes i pagar als proveïdors”, ha destacat Barber.

Per la seva banda, l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, ha manifestat que “el PSOE, quan va governar, va fer castells en l’aire i va enganyar als alteans, perquè mentre els socialistes van pujar un 24% l’IBI, alhora tenien factures guardades en calaixos per valor de més de 1 milió d’euros, per a poder quadrar els seus Comptes de 2010 i ni tan solament van ser capaç de realitzar els Pressupostos ni de 2010 ni de 2011 per la seva incapacitat per a prendre mesures coherents”.

En aquest sentit, Ortiz ha recordat que amb el Pla Econòmic presentat pel pSOE abans de les eleccions municipals de 2011 “, a partir de 2016, l’IBI anava a pujar un 10% durant tots els anys, i el que estem fent és anticipar-nos a una mesura prevista pel llavors regidor d’Hisenda Eloy Hidalgo. Però la diferència amb el PP, és que el PSOE es va inventar una realitat i ho van fer enganyant una vegada més als alteans,  perquè pensaven guanyar les eleccions de 2011”.

No obstant això, l’Alcalde ha posat l’accent que mantenir el tipus impositiu de l’IBI “no és una mesura que m’hagués agradat prendre, sobre la base dels meus principis i al programa electoral del PP, però l’ombra del PSOE és allargada i espero que amb la coherència de l’actual equip de govern, amb la qual aconseguirem que Altea torni a la senda del creixement i del progrés”.

Pin It on Pinterest