Select Page

Ahir es va donar l’últim recolzament al Castell de l`Olla, després de la presentació del cartell anunciador de l’esdeveniment pirotècnic. Enguany és obra del pintor valencià Pepe Biot, i en l’acte de la seua presentació al que van acudir més d’un centenar de persones, a més de l’autor van estar presents l’alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, del diputat provincial de Turisme, Joaquín Albadalejo, de l’autor del text del díptic anunciador, el cronista oficial de Castelló, Antonio Gascó, el pirotècnic Carlos Caballer, i el vicepresident de les Corts Valencianes, Alejandro Font de Mora.
El president de la Confraria del Castell, que ho organitza ja des de fa 26 anys, José Pérez Gorgoll, va avançar que el castell de focs artificials es dispararà íntegrament des del mar. Segons Gorgoll, “vull agrair a tots els organismes que fan possible es Castell, especialment als amics del Castell, ja que és de lloar la seua dedicació”.
Per la seua banda, l’artista valencià establit a Castelló, Pepe Biot, va titllar a l’esdeveniment pirotècnic com a art amb majúscules. Segons Biot, “es Castell reuneix tots els ingredients que necessita l’artista per a fer la seua creació. Té ritme, dinamisme, color, forma, i a més és efímer, que encara ho fa més únic”, va subratllar l’autor del cartell.Per la seua banda el pirotècnic Carlos Caballer, va assegurar que el castell serà completament diferent al que hi ha hagut en aquests últims 25 anys. Seran 1700 quilos de pólvora els que s’utilitzen en el seu tret, “s’utilitzaran els últims avanços tecnològics i el 90 per cent del material és de fabricació pròpia per a oferir una gran exhibició pirotècnica”.
El diputat provincial de Turisme, Joaquín Albadalejo, va elogiar el treball que es fa a Altea per a mantenir es Castell de l’Olla, i en la promoció del turisme. Per açò, “des de la Diputació arribem a la conclusió que un esdeveniment com es Castell de l`Olla devia rebre un major esforç per la nostra banda, doblegant l’assignació que realitzem”.
Finalment, l’Alcalde d’Altea va voler elogiar l’esforç per a traure avant aquesta edició del Castell, sobretot amb la dificultat dels temps que corren, “cal agrair la labor desinteressada dels Amics del Castell i de moltes empreses que han aportat ajuda econòmica per a pal·liar aquests moments de crisis”. Miguel Ortiz va voler fer una crida al públic que acudisca a veure es Castell, “més que mai cal posar en valor el que s’està fent. Posem un plus perquè es gaudisca cada gram de la polvora que es dispararà dissabte que ve 11 d’agost, com mai. Serà la millor recompensa per a l’esforç de tota la gent que ha fet possible enguany es Castell”, va concloure el primer edil alteà.Recordar que es Castell de l´Olla es dispararà el dissabte 11 d’agost, a la mitjanit, i de nou s’espera que siguen més de 50.000 persones les que contemplen aquest espectacle des de qualsevol lloc de la badia d’Altea.

Pin It on Pinterest