Select Page

Els Alcaldes d’Altea, Miguel Ortiz, l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, i La Nucia, Bernabé Cano, han mantingut aquest matí en Palau Altea una trobada de treball, fruit de diverses reunions mantingudes amb anterioritat, per a estudiar la possibilitat que les tres localitats de la Marina Baixa compartisquen la gestió de diversos serveis municipals, corresponents als departaments d’Infraestructures, Hisenda i Cultura.
En la reunió també han estat presents els regidors i responsables tècnics de les esmentades àrees, amb la finalitat de marcar un ‘full de ruta’, que incidisca en l’estalvi de costos i en l’augment de l’eficàcia dels serveis que es presten als ciutadans de les tres localitats. De fet, després de la reunió, presidida pels Alcaldes, s’han dut a terme tres reunions sectorials, per a analitzar el cas concret de cada àrea, i s’ha decidit que per al pròxim mes de setembre es tindrà preparat un document inicial de treball, que servisca per a unir objectius, de cara a la confecció dels pròxims Pressupostos municipals de cada localitat per a 2013. Encara que també s’ha acordat que no van a ser les úniques àrees de gestió, sinó que es tracta d’una primera proposta.
Després de la reunió, Miguel Ortiz ha assegurat que “la jornada d’avui pot convertir-se en una gran fita per als tres termes municipals, perquè ens trobem davant un camí que pot ser molt fructífer, no solament per als tres Ajuntaments, sinó que redunde en la millora dels serveis que prestem als nostres veïns, que és l’objectiu primordial que ens hem marcat els tres Ajuntaments”. Segons ha explicat, “estem en l’inici del camí per a ser capaços d’engegar una experiència única en tota la Comunitat Valenciana, com és la de compartir la gestió de determinats serveis” i ha posat l’accent que “seríem pioners en aquest model d’administració intermunicipal, perquè no es tracta de crear una mancomunitat o un consorci més, amb les despeses que açò comporta, sinó que es tracta de compartir una mateixa gestió entre els tres Ajuntaments”.
En aquest sentit, Ortiz ha manifestat que “volem adaptar-nos als temps que estem vivint, perquè és necessari unir forces, sumar esforços, i ser capaços de consensuar objectius, i hem de pensar en un futur conjunt, per a ser més eficaços, la qual cosa redundarà en la qualitat de vida que puguem oferir als nostres veïns”. Per a Ortiz, “tenim unes expectatives de futur úniques en tota la Comunitat Valenciana, amb la projecció que tenim en aquests moments les tres localitats per a compartir un futur esperançador, i necessitem injectar aqueix esperit de recuperació econòmica i d’innovació, que tant ens caracteritza”.
Per la seua banda, l’Alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, ha coincidit en la idoneïtat de compartir serveis i ha posat com a exemple el cas de la Piscina Municipal de La Nucia, “que és una gran instal·lació municipal esportiva, i el que plantegem és que els veïns de les altres dues localitats veïnes puguen gaudir-la en les mateixes condicions”. Tal com ha remarcat, “un altre dels exemples que ha eixit és el Refugi d’Animals de La Nucia, que potser està assumint serveis que no li corresponen i en aquest sentit Alfàs i Altea poden arribar a un conveni per a aportar dotació econòmica i infraestructures i que aquest servei tinga un àmbit més comarcal”.
Arques també ha incidit que “les distàncies entre els tres municipis són molt curtes i les característiques de les tres localitats són molt semblants, la qual cosa fa que puguem compartir molts serveis”. “Si hi ha una unanimitat política, amb dos partits com el PP a Altea i La Nucia, i el PSOE en Alfàs, tècnicament, mentre complim la normativa vigent, no ha d’haver-hi cap problema, perquè la voluntat dels tres Alcaldes és que hi haja optimització de recursos”, ha reiterat.
L’Alcalde de La Nucia, Bernabé Cano, ha assegurat que la reunió d’avui “és un punt de partida molt important per als tres municipis, perquè per sobre de tot es tracta de rendibilitzar al màxim les infraestructures que tenim, i açò va a repercutir directament en la qualitat dels serveis que es presten i va a beneficiar als veïns dels tres municipis”. Per a Cano, “l’objectiu fonamental és que tinguen més serveis, millors i més barats, perquè és el moment de recapacitar, de veure el que s’ha fet en el passat i de veure el que volem per al futur i no volem crear infraestructures paral·leles”.
Així mateix, ha destacat que “ara cal tenir una visió més global, dels tres municipis perquè, per exemple, els esportistes de La Nucia que vulguen fer atletisme, utilitzen la pista d’atletisme de l’Alfàs del Pi, i així amb totes les àrees. O l’exemple del Conservatori de Música d’Altea, doncs no seria lògic que La Nucia volguera fer un altre Conservatori. El que cal fer és potenciar el d’Altea i aquest és el missatge que cal traslladar a cadascuna de les àrees, per a intentar potenciar al màxim possible les infraestructures que tenim i que repercutisquen directament en els veïns per a poder establir unes taxes més baixes”.

Pin It on Pinterest