Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha llançat la web www.comunitatenergeticaaltea.com , amb informació i un formulari per a inscriure’s i formar part de la comunitat energètica

L’Ajuntament d’Altea ultima els detalls perquè la comunitat energètica de local, creada recentment i anomenada Associació d’Autoconsum Energètic d’Altea, comence la seua activitat.

Fins ara s’havia realitzat el procés participatiu, tutelats per la Cooperativa Sàpiens, amb diferents jornades per informar a la ciutadania de les característiques i funcionament de les comunitats energètiques, com crear l’estructura jurídica responsable de la seua gestió, i com hauria de ser el seu funcionament. Este procés ha donat peu a la creació de l’associació amb 10 veïns que conformen la seua directiva, als que des del Consistori se’ls vol agrair el seu pas endavant.

Els veïns i veïnes de la localitat poden seguir sumant-se al projecte a través de la pàgina web www.comunitatenergeticaaltea.com on hi ha un formulari d’inscripció de soci, requisit indispensable per poder formar part de l’autoconsum de les dos primeres instal·lacions als sostres del Centre Social i del Centre Cultural, amb poc més de 105 kW pel seu repartiment.

A més, s’han incorporat un espai de preguntes freqüents per a consultar davant de qualsevol dubte; com per exemple que podrà formar part qualsevol llar o pyme que estiga a menys d’un km a la redona de l’instal·lació, o que el repartiment mínim serà d’un kW.

Per informar als socis i a la població en general de tots els detalls  es farà la primera assamblea el dimarts 29 de novembre a les 19:00 h en la Casa de la Cultura.

“Hem fet un gran esforç per assolir l’objectiu de promoure i gestionar un model d’autoconsum energètic compartit, sostenible, just i eficient, que contribuïsca a la lluita contra el canvi energètic i la pobresa energètica, i a la disminució de les despeses domèstiques en la factura de la llum. En definitiva, amb la Comunitat Energètica tractem de fomentar un cert nivell de sobirania energètica per la població d’Altea” ha comentat Jose Orozco, regidor de Medi Ambient.

Pin It on Pinterest