Select Page

L’Alcalde ha destacat les tres actuacions més importants d’aquests dotze mesos: el pagament de 15 milions d’euros a comerciants i autònoms alteans; aconseguir que el Front Litoral tinga consignació en els Pressupostos Generals de l’Estat, com un dels principals projectes a la Comunitat Valenciana del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient; i l’inici de la declaració de la Muralla d’Altea com Bé d’Interès Cultural, amb categoria de Conjunt Històric. 
L’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, ha realitzat aquest matí un balanç de la gestió municipal, al complir-se avui un any des que va prendre possessió com Primer Edil, després de guanyar el Partit Popular les eleccions municipals del 22 de maig de 2011. Miguel Ortiz ha posat l’accent que “des del primer dia, ens dediquem a analitzar la situació econòmica de l’Ajuntament i vam poder comprovar que era molt més greu del que havia mantingut fins aaquell moment l’anterior equip de govern socialista”. Ortiz ha remarcat que “l’augment del deute i del dèficit, i els milions d’euros de factures sense consignació, que el PSOE havia amagat en els calaixos, va provocar una situació absolutament insostenible”. Una situacióque, tal com ha manifestat, “va tenir com a conseqüència l’impagament generalitzat als proveïdors, l’amenaça de vaga i de tancament de diversos serveis i la impossibilitat de pagar nòmines de funcionaris a curt termini”. 
“Per tot això, durant la primera etapa de govern municipal, fins al mes de setembre,adoptem tota una bateria de mesures urgents, dirigides a la contenció de la despesapública”, ha assenyalat Ortiz. Entre aquestes mesures, ha ressaltat la rebaixa de les nòmines dels regidors, en un 37,65% respecte a la proposta del PSOE en 2007; la retalladade la despesa per assistència a Comissions; la disminució de les retribucions del Personal de Confiança; i la reducció en un 30% les despeses dels secretaris dels Grups Municipals. Així mateix, tal com ha assegurat l’Alcalde, després d’aquesta primera fase de govern, fins al mes de setembre, “vam arribar a la conclusió que Altea necessitava un govern fort i responsable, capaç d’adoptar les mesures necessàries per a sanejar econòmicament l’Ajuntament i tornar a convertir-lo en el motor que impulse el progrés del nostre poble”. “Per això, aquesta segona etapa va començar amb un acord de govern entre el Partit Popular i Cipal, basat en l’engegada d’un nou model econòmic, social i territorial, per a impulsar el progrés i la qualitat de vida dels alteans”. Des de setembre i fins a avui, s’han executat tot un seguit d’iniciatives econòmiques, fonamentals per al progrés d’Altea, com el Pla de Sanejament i Reactivació Econòmica per a plantar cara al deute acumulat de l’Ajuntament, que ascendia a més de 40 milions d’euros. 
Al costat del Pla de Sanejament, es va aprovar el Pressupost de 2012, que va implicar la reducció de la despesa corrent i les subvencions en diferents àrees, mantenint en tot moment els serveis necessaris”, ha assenyalat Ortiz. Així mateix, també s’ha aconseguit plantar cara a gran part dels deutes contrets amb els seus proveïdors. Primer, amb un préstec del ICO, per un import de 900.000 euros; i recentment amb el pagament de 14.768.000 euros a 430 proveïdors, gràcies al Pla d’Ajustament. 
En aquesta mateixa línia, Ortiz ha manifestat que “hem treballat intensament per a aconseguir que Altea siga més atractiva per als turistes i més còmoda per als residents”, i ha posat en valor projectes com els horts urbans ecològics, el servei d’aparcament per al Nucli antic, o el desenvolupament d’un pla de treball per a revitalitzar el centre urbà d’Altea. Així mateix, ha insistit que “el ciutadà ha estat el veritable protagonista de la nostra acció política”. Per això, ha ressaltat la creació del Consell Local Urbanístic, del Consell Agrari i de la Junta Local Festera, o la Taula de Treball contra el Fracàs Escolar, amb la participació de les AMPES d’Altea. En aquesta línia de fomentar la participació ciutadana, també s’ha emmarcat la celebració del ‘Fòrum Altea Dinamitza 2012’, per a cercar un nou model de desenvolupament social i econòmic.
Finalment, Miguel Ortiz ha insistit que “tota la nostra acció de govern ha estat encaminada a donar els primers passos per a recuperar el prestigi i la imatge d’Altea i un dels màxims exponents que demostren que anem bé encaminats és l’inici del tràmit per part de la Conselleria de Cultura per a la declaració del Baluard i Recinte Renaixentista d’Altea, com Bé d’Interès Cultural, amb categoria de Conjunt Històric, amb el consegüent respatler de la Generalitat a la nostra aposta per la protecció del nostre entorn i pel turisme de qualitat”.

Pin It on Pinterest