Select Page

La regidora d’Urbanisme, l’alcalde i la subdelegada del Govern presidixen la inauguració de la remodelada plaça


En la vesprada d’ahir dilluns, a les 19:00h, tenia lloc la inauguració de la remodelada Plaça de l’Aigua. L’acte va estar presidit per la subdelegada del Govern en la província d’Alacant, Encarna Llinares, qui va estar acompanyada per l’alcalde, Andrés Ripoll i la regidora d’Urbanisme, Verónica López, així com distints edils de la corporació Municipal. Com va explicar la responsable municipal d’Urbanisme, “el projecte es basa en la recuperació i adequació del Jardí de l’Aigua que s’ha pogut dur a terme gràcies als fons del 2n Pla E del Govern Central”.
Durant la seua intervenció López destacava “la il•lusió que ens ha portat a fer realitat el projecte i que és la que ens ha impulsat des del primer moment per a poder estar hui ací”. En el torn d’agraïments, Verónica López donava les gràcies als companys d’Equip de Govern pel suport prestat i en particular citava l’arquitecta Municipal, Ana Beltri i a José Benigno Fernández, redactor i director de l’obra, així com a l’empresa SIMETRA, executora del projecte.
Verónica López va explicar als alteans presents la finalitat del dit projecte, indicant que “les millores realitzades pretenen convertir este espai en un lloc amable dins del Nucli Antic i pensat perquè puga ser disfrutat per a veïns i visitants sense límit d’edat i sense que l’accés torne a ser un problema per a disfrutar de les instal•lacions”. “Des de hui l’accés ja no serà un problema, comptarem amb un aforament de fins a 400 persones assentades i el jardí està pensat i coordinat amb el tècnic de so de Palau amb la finalitat de poder traure el major rendiment acústic i lluminós en qualsevol activitat o espectacle cultural que es duga a terme ací”, ha afegit López.
La nova plaça està dotada d’una font amb jocs d’aigua que té en compte l’estalvi en el consum d’aigua i energia. L’accés a la plaça s’ha dissenyat a través d’un arc d’aigua i també en la terrassa superior s’ubica una font, per a fer honor al nom de l’espai.
Per la seua banda, l’alcalde, Andrés Ripoll, manifestava satisfacció per poder presentar este entorn privilegiat dins del Nucli Antic que ha sigut rehabilitat.
Ripoll també donava les gràcies als participants en el projecte i significava que “esta és una mostra més dels treballs que s’han dut a terme a Altea gràcies al Pla E”. Una vegada més, l’alcalde ha recordat que en total a Altea s’han gastat set milions i mig d’euros procedents del Pla E del Govern Central. “Des de l’Equip de Govern hem estat preparant totes estes obres perquè estigueren repartides pel municipi i foren pròximes als veïns i veïnes perquè tots pogueren disfrutar d’eixa ajuda que ens ha vingut del Govern de la nació”, matisava l’alcalde. “Espere que tot el món a partir d’ara puga disfrutar d’este entorn, sàpia apreciar-ho i resulte pas obligat per a visitar el Nucli Antic”, ha conclòs el primer edil alteà.
Finalment prenia la paraula la subdelegada del Govern en la província, qui apuntava que la seua presència en esta inauguració li donava l’oportunitat de veure en què hi havia invertit el govern d’Altea els diners del Pla E, a què felicitava perquè segons Llinares, “ha fet un bon ús dels fons del Pla E”.
“Esta obra és una aposta pel Nucli Antic, una aposta per la identitat d’este poble, una aposta per la preservació del patrimoni històric i una aposta per la cultura. Què seríem com a poble si no tinguérem eixa iniciativa de preservar les nostres senyes com així s’ha fet en estes instal•lacions molt ben pensades i molt ben dissenyades”, declarava Encarna Llinares.
La subdelegada del Govern donava l’enhorabona a l’actual Equip de Govern “per haver dedicat 512.000€ del 2n Pla E a la remodelació d’este espai”.

Pin It on Pinterest