Select Page

El president de Caixaltea, José Miguel Cortés, i el vicerector adjunt per a la direcció del Secretariat d’Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández, Josep Pérez i Tomàs, presentaven en el dia d’ahir la quinta edició del Concurs de Pintura Caixaltea. Igual que en la passada convocatòria el tema triat per a les obres a concurs és ‘Els pobles de la Marina’.
Des de la presidència de l’entitat, Cortés manifestava il·lusió per la convocatòria d’una nova edició per diversos motius, entre els que es troba “la relació existent sempre entre la UMH a través del Fons de Formació i Promoció Cooperativa”.
José Miguel Cortés recordava que “l’objectiu del concurs és mostrar la bellesa dels nostres pobles i que millor que fer-ho a través de la temàtica Pobles de la Marina”.
A José Miguel Cortés i Josep Sou els acompanyava en la compareixença, Francisco Javier Serrat, president del Fons patrocinador del concurs, qui concretava les bases del certamen.
La participació en el concurs és lliure, amb l’única excepció de ser major de 16 anys. La tècnica de les obres serà l’oli, acrílic o aquarel·la i tècniques mixtes. Quedaran fora de concurs fotomuntatges o collages, tècniques o tractaments digitals.
Es podrà presentar com a màxim una obra original i inèdita, sense firmar, sent les dimensions de la mateixa de 92 x 73 cm. El termini de presentació acaba el 13 d’abril i les obres hauran de ser remeses a l’oficina central de Caixaltea, al Passatge Llaurador 1 d’Altea, de dilluns a divendres de 09:00 a 13:00h.
Quant als premis del concurs, el jurat qualificador, seleccionarà 3 obres finalistes que rebran un premi de 500€ cada una d’elles, en concepte d’adquisició d’obra. L’entrega dels premis es realitzarà el 20 d’abril a Palau Altea, dia en què s’inaugurarà una exposició amb les millors obres presentades al concurs. La mostra romandrà al Centre d’Arts fins al 8 de maig.
Per la seua banda, Josep Sou, comissari del concurs, comentava que “parlar del Concurs de Pintura Caixaltea és parlar de cultura i trobada entre Caixaltea i la UMH”. Una vegada més Sou reivindicava el paper social que ha de tindre una universitat incidint que “no sols l’educació és un nord per a la universitat, que també. La Universitat no tindria major interés si no comunicara amb els agents socials que estan al seu voltant i que li donen raó de ser”.
Durant la seua intervenció, el representant de la UMH i professor de Belles Arts, parlava de la “excel·lència de llicenciar-se en un poble com Altea”. I afegia, “viure a Altea és un privilegi perquè el marc procura que les retines s’impregnen amb un entusiasme que després reflectix l’artista en la seua obra”.
A més, Josep Sou feia un recordatori dels catàlegs que Caixaltea edita amb motiu del concurs i que deixen testimoni de l’alt nivell que ha adquirit any rere any este concurs.
Més informació del concurs en www.caixaltea.es.
 

Pin It on Pinterest