Select Page

El Pregó i un concert de la Recreativa han sigut el preàmbul a unes Festes els dies centrals de les quals tenen lloc este cap de setmana


Dissabte passat tenia lloc al Centre Cultural d’Altea la Vella el Pregó de Festes en honor al Santíssim Crist de la Salut 2011, oficiat per l’empresari local Mariano Pérez Pérez. Pregó a què van seguir els parlaments del Clavari, Juan Pérez i del Clavari d’Honor, Jaime Moltó. Després, la banda de la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella va delectar als més de 300 assistents amb la interpretació de les peces que portarà al pròxim Certamen Provincial de Bandes de Música, entre altres.


Durant la seua intervenció, el pregoner va dur a terme un repàs del que han sigut estes festes al llarg de la història; de les seues diverses experiències en la mateixa com a clavari o majoral, sent Clavari per primera vegada als 16 anys d’edat; així com va ressaltar el fervor que els veïns d’Altea la Vella li tenen el seu patró.
Per la seua banda, tant de Clavari com Clavari d’Honor van agrair a la Comissió de Festes l’esforç realitzat al llarg de tot l’any i van invitar a la participació en els diferents actes preparats per a tots les edats, la celebració de les quals tindrà lloc majoritàriament durant este cap de setmana, a partir de hui dijous 17 dia en què se celebra l’última Novena en honor al Crist. Al concloure esta es duran a terme “Les Albaes”, a càrrec del grup “Asambra”, integrat pels germans Cabrera -xirimita i tabalet- i Juanvi Martín versador i cantador.
Demà divendres es procedirà a l’anunci oficial de festes amb volteig de campanes i mascletà a les 13:00h. A la vesprada, Entrà de la Murta a les 17:00h i al concloure berenar per a tots. A les 22:00h, revetla amenitzada per l’orquestra “Mite”.
El dissabte dia 19, a les 11:00h, Jocs Infantils a l’aparcament del Centre Cultural. A les 14:00h paella gegant i sangria. A la vesprada a les 16:00h continuaran els jocs infantils i també a les 16:00h Campionat de de Cau i Truc al Bar de la 3a Edat. A les 19.00h, teatre al Centre Cultural. I acabarà el dia amb una revetla amenitzada per la famosa orquestra “Óxido”.
El diumenge, Dia del Crist” les activitats previstes són la tradicional Despertà a les 09:00h. A les 11:30h Concentració en la Plaça de Caixaltea de la Comissió de Festes i Autoritats per a desfilar fins a l’Església Parroquial acompanyats per chirimites i la Societat Recreativa. A continuació, a les 12:00h, Santa missa en Honor al Santíssim Crist de la Salut cantada per la coral d’Altea. A les 14.00h Gran Mascletà disparada per la Pirotècnica Pirofantasia de Carlos Caballer. A les 19.30, de nou, Concentració en la Plaça de Caixaltea de la Comissió de Festes i Autoritats per a desfilar fins a l’Església Parroquial acompanyats per chirimites, Societat Recreativa i la banda de Tambors i Cornetes “El Calvari” de la Nucia. A les 20.00h. Solemne Processó pel recorregut de costum.
Al finalitzar tir d’un gran castell de Focs Artificials. I a les 23.00h Revetla amenitzada per la famosa Orquestra ” ÍNDICE ”.
El dilluns 21 de febrer, a les 09:00h despertà; a les 11:30h Concentració a la Plaça de Caixaltea de la Comissió de Festes i Autoritats per a desfilar fins a l’Església Parroquial acompanyats per chirimites i la Societat Recreativa. A les 12.00 missa de difunts i lectura de la Comissió de Festes 2012. A continuació Mascletà i “Coca a la Lluma” i sangria. A les 16:00h, partida de Pilota Valenciana al carrer Cura Llinares i a les 21h fi de festes a la carpa amb la Bandeta d’Altea.
Dissabte 26 de febrer Certamen de Música Festera al Centre Cultural d’Altea la Vella a partir de les 18:00h.

Pin It on Pinterest