Select Page

Clavari de la Comissió i edil de Festes presenten el programa d’actes

Amb la inauguració de l’enllumenat i el posterior Novenari, dimecres que ve 17 de gener a les 19:30h, donaran inici oficialment les festes que Altea la Vella dedica al seu Santíssim Crist de la Salut 2024. Així ho han donat a conèixer l’edil de Festes, Joaquim Devesa i el clavari de la Comissió de Festes, Juan Vicente González.

Com ha indicat el regidor, “estes festes que hui presentem, tan arrelades al poble d’Altea la Vella, són les seues festes majors i després d’un any de treball i esforç intens, per fi veuen la llum amb l’inici de la seua programació esta mateixa setmana”.

Ha sigut el clavari de les festes, Juan Vicente González Durá, qui ha donat a conèixer els detalls de la celebració d’este any, però no sense abans agrair les col·laboracions que han rebut i destacar la gran unió que durant tot l’any ha mantingut la nombrosa comissió que presideix al costat de la clavària Maria José Martínez Lloret.

Pel que fa al programa d’actes, González ha explicat que des de dimecres 17 fins dijous 25 de gener tindrà lloc el Solemne Novenari. Durant el primer dia també es procedirà a la benedicció i imposició de medalles als membres de la Comissió de Festes. Novenari que serà a les 19:30h cada dia, a excepció del dissabte 20 i el diumenge 21 que se celebrarà a les 18:00h.

El dissabte 20 a les 20:00h tindrà lloc l’acte de presentació i el pregó de festes, a càrrec de Pepa Victoria Pérez, responsable municipal d’Altea la Vella i Cultura actualment i tot seguit concert de la Banda de la SRM d’Altea la Vella. El acte tindrà lloc al Centre Cultural d’Altea la Vella.

Diumenge 21 a les 10:00h tindrà lloc la XI edició de la Concentració de Vehicles Clàssics d’Altea la Vella. Una edició dedicada a la memòria de Federico Candela Durá, pioner d’Altea de l’afició als vehicles clàssics.

I el divendres 26 de gener comença la celebració dels dies centrals de les festes patronals d’Altea la Vella amb l’anunci de festes i “l’Entrada de la Murta” a les 17:00. En acabar esta es repartirà berenar entre els assistents. A les 22:30h, Revetla amenitzada per “Macro Disco Eventfest” amb sorpreses.

El dissabte 27 de gener a les 9:00h Despertà i a les 12:00h activitats per als més xicotets. A les 14:00h Paella Gegant i posterior vesprada amenitzada per la Bandeta Bèrnia.

A les 14:00h Gran partida de Pilota Valenciana al carrer Cura Llinares, entre l’equip vermell, format per Àlvaro de Castell, Fèlix de Dénia, Joan d’Altea i Fèlix II de Murla i l’equip blau, compost per Cardona de Pedreguer , Santi de Lliber, Toni de Sella i Blanquet d’Altea. En paraules del Clavari, “animem els aficionats a la Pilota que vinguen a gaudir de la partida, ja que són destacats pilotaris i segur oferiran un bonic espectacle”.

El mateix dissabte, a les 20:30h, Revetla amenitzada o l’Orquestra Mònaco Party.

El Diumenge 28 de gener, Dia del Crist, a les 11:30 concentració de la comissió de festes i autoritats municipals a la Plaça de Caixaltea per desfilar fins a l’Església Parroquial, acompanyats per la xirimita i tabalet Pomero i la SRM d’Altea la Vella. A les 12:00h, Solemne Missa cantada per l’Agrupació de Cambra d’Altea. A les 13:30 mascletà a càrrec de la pirotècnica Vulcano. A les 19:00 nova concentració de majorals i autoritats. A les 19:30h Processó en honor al Stm. Crist de la Salut per l’itinerari de costum. En acabar la mateixa, castell de focs artificials. A les 20:00h Revetla amenitzada per DJ Proper.

Dilluns 29 de gener, darrer dia de les festes amb la Missa de Difunts a les 12:00h. En finalitzar esta es nomenarà la comissió de festes del proper any. A les 14:00h “Coca a la Llumà” i a les 15:30h vesprada infantil a càrrec de “Chusto Producciones” amb berenar per als assistents com a final de festes.

En nom de la Comissió de Festes del Stm. Crist de la Salut 2024, integrada per 70 persones, el Clavari ha convidat la població a participar-hi.

Finalment l’edil de Festes ha volgut agrair públicament a les comissions el treball realitzat durant tot l’any i ha desitjat bones festes a tot el poble d’Altea la Vella a les seues festes patronals que “segur que portaran dies de germanor, eufòria, música, bon menjar i compartir el temps amb la família i els amics”.

Pin It on Pinterest